OPREZNA PROGNOZA

UPOZORENJE STRUČNJAKA Buđenje Schumachera iz umjetne kome moglo bi potrajati mjesecima

Ranije ovog tjedna lječnici su izvijestili da Schumacher reagira na podražaje kojima se pokušava ustanoviti njegova moždana aktivnost prije planiranog buđenja iz kome
 AFP

Stručnjaci kažu da ne postoje nikakve garancije da će se Michael Schumacher oporaviti od teške ozljede zadobivene na skijanju te da će njegovo buđenje iz kome možda potrajati mjesecima, prenosi Daily Mail.

Kako bi se spriječilo da mišići sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 ne atrofiraju, Schumacher svakodnevno dobiva masaže mišića. Ranije ovog tjedna lječnici su izvijestili da Schumacher reagira na podražaje kojima se pokušava ustanoviti njegova moždana aktivnost prije planiranog buđenja iz kome

Navodno je tokom testiranja moždane aktivnosti Schumacher trepnuo očima nekoliko puta, što je protumačeno kao donekle ohrabrujući znak poboljšanja Michaelova stanja.

Ističe se kako će prva 24 sata buđenja iz kome biti ključna u oporavku. Doktor Clemens Paul iz College Hospitala u Londonu rekao je kako postoji opcija da će kod Schumachera ponovno inducirati umjetnu komu ako se ne bude mogao sam probuditi.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:40