TEŽAK OPORAVAK

TO JE PRAVA LJUBAV Supruga Michaela Schumachera provodi sate pričajući mužu u komi i čeka njegovo buđenje

 AFP

Supruga sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera provodi sate i sate svaki dan kraj svojeg muža, pričajući mu i pomažući mu da izađe iz kome.

Corinna Schumacher svaki dan pričala je sa svojim mužem, koji je pod anestezijom u Sveučilišnoj bolnici u Francuskoj, svaki dan, bez ikakvog odgovora s njegove strane.

Bivši vozač Formule 1 nalazi se u induciranoj komi nakon što je udario u kamen dok je skijao u Meribelonu u prosincu prošle godine.

Liječnici su upozorili njegovu obitelj da bi Schumacheru moglo trebati i nekoliko tjedana da izađe iz kome.

Prošli tjedan, njegov glasnogovornik potvrdio je da je Schumacher još uvijek u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Prošao je dvije operacije u kojima su liječnici uklanjali ugruške krvi iz njegovog mozga. Stavili su ga u komu kako bi smanjili otjecanje mozga.

Liječnici odbijaju dati prognoze za njegov oporavak, no napominju kako je medicinski moguće provesti nekoliko tjedana u induciranoj komi i još uvijek se u potpunosti oporaviti.

Profesor Jean-Luc Truelle, bivši šef neurologije u bolnici Foch u Suresnesu, izjavio je kako za izlazak iz inducirane kome treba najviše mjesec dana.

Objasnio je kako proces počinje s uspavanom fazom, potom pacijent otvori oči, potom se postepeno uspostavlja neka vrsta komunikacije, koju liječnici potvrđuju kroz jednostavne naredbe, poput ‘otvorite oči, zatvorite oči, stisnite ruku’.

- Čini se da se Schumacher počinje buditi, rekao je Truelle, napominjući da nakon buđenja slijede dva mjeseca letargije, dok bi potpuni oporavak mogao trajati i godinama u slučajevima ozbiljne traume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:50