I ONI SU SPAŠENI

Gradsko sklonište na kraju tjedna objavilo još neke divlje životinje kojima su pomogli

Iako je najviše njihovih izlazaka na teren zbog pasa, dio njihovih pacijenata odlazi u oporavilište
 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog Dumovca, čiji hvatači spašavaju i divlje životinje te ih nose u gradsko oporavilište, objavili su kako je za njih prošli tjedan bio zaista pun intervencija. Ne samo da su pomagali spasiti odbačene štence i da su dolazili zbog napuštenih pasa (od kojih su neki, srećom, bili samo izgubljeni, pa su vraćeni vlasnicima), nego su imali pune ruke kada je riječ o pružanju pomoći divljim životinjama.

Neke od tih intervencija su podijelili sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, no neke nisu dospjele na njihove stranice. Zbog toga su ih na kraju tjedna podijelili u zajedničkoj objavi.

- Bili su to ušara, jež i šišmiš. Oni su pronađeni ozlijeđeni i prevezli smo ih u oporavilište. Malu smukulju trebalo je samo premjestiti na sigurno mjesto u prirodi. Neki naši izlasci na teren završavaju bez preuzimanja životinje. Najčešće im prethode pozivi građana iz automobila, tramvaja ili autobusa. Iz prometa pozivatelji ne mogu uvijek točno procijeniti je li životinja uistinu ozlijeđena ili je samo odlučila zastati na neobičnom mjestu - objavili su.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:21