Pet Friendly Croatia

Prva domaća aplikacija za pet friendly mjesta: ‘Na popisu ih je 750, za svako imamo detalje...‘

Mogu ih upisivati i korisnici, a svako od njih se onda provjerava kako bi lista bila što svježija i točnija

Mirna i Reps

 Tomislav Bajcer

Reps i Mirna Bačun šeću parkom. Na prvi pogled je to uobičajen prizor, no on je reaktivan. To znači da reagira na puno toga oko sebe i njegove su reakcije burne. Uplaši se, laje, sve mu je stresno. Njegov problem naveo je Mirnu da na papir stavi sva mjesta koja su (provjereno) pet friendly u našoj zemlji. Njena je želja bila da za sebe stvori popis mjesta na koje može otići s Repsom, a onda i da taj popis podijeli s drugima, kako bi im pomogla. No, ne samo to: htjela je znati detalje. Ima li na nekom mjestu mačaka, jesu li tamo psi pušteni ili vezani... Sve one male informacije koje su njoj, kao vlasnici reaktivnog psa, bile iznimno važne a nije ih mogla nigdje pronaći.

- To sam objavila u jednoj grupi na Facebooku i tu večer me dočekalo oko 200 poruka u inboxu, pa sam naučila programirati i na kraju sam, iako nisam programerka, lansirala MVP Pet Friendly Croatia aplikaciju. Danas, tri i pol mjeseca nakon što je puštena, aplikacija ima preko 800 usera, a od toga su oko 15 posto stranci. Sve to bez ikakve promocije - kaže nam Mirna.

image
Pet Friendly Croatia

Pet Friendly Croatia trenutno sadrži najveću i najprovjereniju bazu pet friendly mjesta u Hrvatskoj, kojih je više od 750, podijeljenih u 14 kategorija. Svakodnevno Mirna dodaje nova mjesta, ali ide malo sporo s obzirom na to da sve to radi ona sama. Osim mjesta u našoj zemlji, tamo su i ona u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini. Njena želja je da popiše cijelo u Europu, a onda, jednog dana, i cijeli svijet.

- Pet Friendly Croatia je web aplikacija, dakle može se do nje preko browsera. Samo treba upisati www.petfriendlycroatia.com i to je to. Nije još nativna mobilna aplikacija, znači ne može se downloadati s Apple i Google storea. To planiramo kroz idućih šest mjeseci - pojašnjava Mirna, koja dodaje kako joj je u svemu pomogao njen otac.

Aplikacija ima besplatnu i plaćenu verziju. Ona prva omogućava korisniku da vidi deset pet friendly mjesta u svojoj blizini, a mogu se dodavati mjesta i pisati recenzije. Plaćena verzija, koja košta 2,5 eura mjesečno, a omogućuje neograničen pristup svim kategorijama.

- Pet Friendly Croatia ima za sada najveću bazu pet friendly mjesta u Hrvatskoj, a čeka me još bar 300 do 400 mjesta za upisati. Uz to, ponešto će upisati i korisnici. Sva mjesta koja oni pošalju se provjeravaju, kako bi zaista imali što točnije i svježije informacije - ističe Mirna.

image
Pet Friendly Croatia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 07:29