ČEKAJU SE STRUČNJACI

Ranjeni dupin Oliver osvojio srca mještana naselja Meka Draga kraj Novigrada: Spasite ga, neće još dugo!

Uzgajivači dagnji koji su ga prvi primijetili odmah su pomislili da je nešto sumnjivo, a ubrzo su shvatili u čemu je problem
 CROPIX

Stanovnici Meke Drage, turističkog naselja na obali novigradskog mora, već mjesecima viđaju dupina Olivera. Naime, pojavljuje se dovoljno često da su mu dali ime, ali iz zabrinjavajućeg razloga. Naime, za repnu peraju mu je zapetljan konop, piše Zadarski.hr.

Uzgajivači dagnji koji su ga prvi primijetili odmah su pomislili da je nešto sumnjivo, a ubrzo su shvatili u čemu je problem.

"Jako teško diše, čuo sam jer sam ga snimio, nije mu lako" kazao je Zvonko Anić za HRT, dok je uzgajivač dagnji Mile Bašić dodao kako je konop čvrsto stegnut te ga životinja "bez pomoći ne može skinuti". Teško je procijeniti koliko je konop dugačak, no očito je da se Oliver muči.

Stanovnici Meke Drage pitaju se kako dupinu pomoći. Nazvali su centar 112 iz kojeg su rekli da će proslijediti poziv, no nitko nije došao.

"To se mora spasiti na bilo koji način. Imamo sve moguće udruge za zaštitu životinja, a kada se ovo treba napraviti, nema nikoga", kaže Mile.

Oliver redovito posjećuje farmu dagnji, no za razliku od drugih dupina oko Novigrada, ne prilazi ljudima. Zbog toga ga je još teže uhvatiti, a ribari razmišljaju da bi ga možda trebalo uspavati i odrezati konop. Bilo kako bilo, Oliveru je potrebna pomoć stručnjaka, i to što prije, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2024 23:22