VELIKO SRCE

Neobični Višanin koji prijateljuje s galebom i najvećom domaćom zmijom, hrani i ribe: ‘Ove ne lovim, ovako je ljepše‘

- Valjda su se navikli na mene, jer me se uopće ne boje, kaže Boris Vrkić
 Boris Vrkić

Boris Vrkić neobičan je čovjek. Hrani jednog galeba, druži se s kravosasom koji mu dolazi u dvorište, a premda je ribar, nije mu strano ni nahraniti ribe. I to ne kako bi ih ulovio, nego samo zato što, priznaje nam, uživa u tome. Puno je toga Boris radio u životu: bio je fotoreporter s bojišta za vrijeme rata, a kad se mađarskom predsjedniku Viktoru Orbanu prije dvije godine u blizini Visa pokvario brod, priskočio mu je u pomoć upravo naš sugovornik, koji voli životinje.

Zato nam je ustupio snimku na kojoj se vidi kako hrani ribe. Točnije, ciple zlatare.

- Valjda su se navikli na mene, jer me se uopće ne boje. Inače, meni je drago i pripremiti ih u kuhinji, ali ove ne lovim, nema šanse. Ljepše mi je vidjeti ih ovako - kaže na Boris, koji svojim morskim prijateljima nikada ne zaboravi dati malo kruha.

I tako dane provodi hraneći ribe, dobacujući pokoji zalogajčić galebu kojem je dao ime Pikaso. Redovito promijeni u svojem dvorištu vodu, jer zna da će u posjetu doći ‘njegov‘ kravosas Pjer, kojem nije strano drijemati smotan oko njegove loze. Osjeća se tamo ugodno, nagađa Boris, jer inače ne bi ni dolazio tako blizu ljudi.

‘I tako prolaze dani, na zemlji što su mi dani...‘ pjevao je na neku sasvim drugu temu Drago Mlinarec, dok Boris pokazuje kako u danima koji su nam dani nije teško, malim činom dobrote, nekome uljepšati život, napuniti želudac, dati mu utočište...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 17:21