URNEBESNE FOTOGRAFIJE

Ovaj se labud može pohvaliti da je pronašao ‘taksista‘ koji ga je vratio na jezero

Neobični putnik se prijevoza dočepao u mjestu Goričan u Međimurskoj županiji
 Javna ustanova Međimurska priroda

Kakav li je to samo bio dan u životu jednog labuda! Sletio je na sredinu ceste, nesvjestan opasnosti. Vidjeli su ga ljudi koji vole životinje, pa su ga namamili u svoje dvorište. Potom je po njega stigao čuvar prirode, ‘utrpao‘ ga u svoj automobil i odvezao ga dalje od ljudi. Taj će labud (ili labudica, nije poznato) sigurno imati što ‘ispričati‘ pripadnicima svoje vrste kad budu komentirali kako su proveli dan.

image
Javna ustanova Međimurska priroda

Sve je započelo u petak ujutro, kada je crvenokljuni labud sletio na cestu u Goričanu, mjestu u Međimurskoj županiji. Zašto, ne zna se.

- Je li ga privukao naziv prometnice (Dravska ulica) ili ga je nešto drugo potaklo da sleti na ‘tvrdu pistu‘, teško je naslutiti - rekao je čuvar prirode Antonio Krušelj, zaposlenik Javne ustanove Međimurska priroda, koji je od obitelji Tisaj iz Goričan dobio dojavu o neobičnoj situaciji.

image
Javna ustanova Međimurska priroda

Oni su već poduzeli što su mogli. Namamili su pticu u svoje dvorište, kako je ne bi udario automobil. On je tamo mirno čekao. Kad je stigao čuvar, pogledao ga je i zaključio kako je životinja zdrava te da se nije ozlijedila u sletu na tvrdu podlogu. Potom je labuda pretvorio u neobičnog suputnika u automobilu, jer ga je ukrcao i odvezao na obližnju šodericu. Kad ga je pustio, labud je prilično zadovoljno zaplivao.

- Nadamo se da više neće iskušavati svoje ‘avijatičarske‘ sposobnosti na prometnicama. Hvala obitelji Tisaj koja je pomogla ovoj životinji i dojavila nam, a molimo sve one koji vide nekakav problem vezao za životinju prirode, da nam jave - poručili su iz Javne ustanove.

image
Javna ustanova Međimurska priroda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 14:38