NA SLOBODI

Srnjak s Kajzerice konačno ulovljen: ‘Dobro je, pustili smo ga u divljinu, ali dalje od ljudi‘

U Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba životinju su pregledali veterinari
 Screenshot Facebook Dumovec

- Ovom mladom srnjaku želimo sreću - objavili su iz zagrebačkog Dumovca, podijelivši snimku njegovog puštanja na slobodu. Kako je završio na njihovoj skrbi?

Riječ je o srnjaku kojeg su stanovnici Kajzerice ljetos susretali u svojem susjedstvu, a koji se najviše zadržavao u rasadnicima Zrinjevca. Nekoliko puta su zaposlenici Dumovca dobivali dojave da je viđen uz okolne prometnice i na njima, no kako je riječ o snažnoj i brzoj životinji koja je živjela u području punom zelenila, svaki njihov pokušaj da ga ulove završavao je neuspjehom.

- Sreća nam se konačno osmjehnula prije tjedan dana. Srnjak se našao u rasadniku na mjestu gdje mu možemo prići i nježno ga uloviti - pojasnili su.

U Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba srnjak je pregledan. Kad su se veterinari uvjerili da je posve zdrav, dali zeleno svjetlo za njegov povratak u prirodu.

- Budući da ga je na Kajzerici previše ugrožavao promet, trebali smo mu naći sigurno mjesto za nastavak života. Medvednica se nametnula kao najbolje rješenje. Pogledajte kako je zastao pozdraviti nas pri odlasku - dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 21:33