DIVNI PRIZORI

Stotine morskih lavova preplavile plažu, vlasti je zatvorile kako bi mogli uživati u miru

No, unatoč tome, mnogi ih i dalje dolaze vidjeti, premda se drže na sigurnoj udaljenosti

MONTEREY, CALIFORNIA - AUGUST 20: Hundreds of sea lions lay at the San Carlos beach in Monterey, California, United States on August 20, 2024. Tayfun Coskun/Anadolu/ABACAPRESS.COM,Image: 900319815, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Stotine morskih lavova osvojile su kalifornijsku plažu San Carlos u Montereyu u Kaliforniji, zbog čega su lokalni dužnosnici zatvorili to područje za ljude.

Postavljena je traka s upozorenjem, ali gomile ljude i dalje se okupljaju privučene životinjskim spektaklom, fotografirajući morske lavove dok se odmaraju i igraju na pijesku i u vodi.

Dok se morski lavovi ili tuljani često mogu vidjeti na nekim plažama duž obale Kalifornije, lokalni stanovnici kažu da nikada nisu vidjeli toliko morskih sisavaca u Montereyu.

Lisa Uttal, morska biologinja iz Nacionalnog morskog rezervata Monterey Bay, rekla je da nije jasno zašto su morski lavovi odabrali baš plažu San Carlos, ali da ih možda privlači bogata raznolikost u opskrbi hranom tog ekosustava.

image

MONTEREY, CALIFORNIA - AUGUST 20: A view of hundreds of sea lions invaded San Carlos beach in Monterey, California, United States on August 20, 2024. Tayfun Coskun/Anadolu,Image: 900325843, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Tayfun Coskun/AFP/Profimedia

Tayfun Coskun/afp/profimedia/Tayfun Coskun/afp/profimedia

Gotovo svi na plaži su mužjaci, rekla je.

- Oni migriraju ovamo iz Venture i Kanalskih otoka... Nevjerojatno su pokretni. Obično jure za hranom a Nacionalno morsko utočište Monterey Bay tako je bogato - rekla je Uttal i dodala kako se očekuje da će na plazi San Carlos ostati još tri do četiri tjedna.

Marge Brigadier, volonterka programa Bay Net Nacionalnog morskog utočišta Monterey Bay, rekla je da su morski lavovi zaštićeni američkim zakonom koji zabranjuje ljudima da mijenjaju ponašanje morskih lavova, što znači da im se ne smiju približavati ili ih tjerati.

- Ljudi samo trebaju razmisliti o tome kako bi se osjećali da se odmaraju na krevetu i drijemaju, a nešto veliko stalno dolazi i tjera ih iz kuće - kaže ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 20:39