RANGERI KARLOVAC

Volonteri objasnili zašto je važno ne bacati stari kruh divljim pticama

Posebno to nije potrebno u ovo doba godine, kada same mogu naći hranu
 Ivana Grgic/Cropix

Nije to rijedak prizor - vidjeti kako netko starim, suhim kruhom hrani ptice. Često se on nosi labudovima, kojima ga se baca u vodu, a oni ga raskvašenog rado pojedu. Nije iznimka ni Karlovac, gdje se posebno na gradskom kupalištu na Korani mogu vidjeti oni koji kruhom hrane labudove, ali i ostale divlje ptice.

-Ljudi to najčešće rade iz neznanja, a pticama umjesto dobrobiti, čine medvjeđu uslugu odnosno čine više štete nego koristi a kruh i šteti organizmu labuda. Divlje vrste posebice u ljetnim mjesecima imaju dovoljno hrane.Zamolili bi vas da poštujete prirodni bonton i pravila ponašanja boravka. Nemojte hraniti divlje vrste - objavili su iz udruge Ranger Karlovac.

Podsjetili su kako trenutno divlje vrste ptica ne trebaju ljudsku pomoć kada je riječ o hrani, jer je bez problema sami mogu pronaći. U ovo im doba godine najviše možemo pomoći tako što ćemo postaviti pojilice s vodom. Zimi je dobro uz njih dodati i hranilice sa sjemenkama. Stari kruh nipošto nije dobar i svakako bi ga trebalo izbjegavati.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 20:50