Zoo Zagreb

I ove godine dijele se bundeve raznim životinjama: Neke će ih jesti, druge se samo igrati njima

Na njima će biti urezani znakovi koji govore o tome što ugrožava određenu životinjsku vrstu
 Zoo Zagreb

Već tradicionalno, uoči Noći vještica u zagrebačkom ZOO vrtu održat će se darivanje izrezbarenih bundeva životinjama koje ih jedu ili tu namirnicu smatraju zabavnom igračkom. Ove je godine podjela planirana u subotu, 26. listopada, a podjela počinje u 10 sati i to kraj paviljona Madagascar. Poslasticu će dobiti prvo prstenastorepi i čupavouhi lemuri koji tamo žive. Zašto su baš oni prvi? Jer je u petak Svjetski dan lemura, pa će u tu čast cijeli program krenuti baš od njih.

Bundeve će potom stići i smeđim medvjedima, kljunorošcima, pekarijima, zmijama, bjelorukim gibonima, tamarinima, patuljastim mungosima, merkatima, nosatim rakunima i kapucinima.

- Bundeve će unaprijed izdubiti i izrezbariti zoolozi i edukatori Zoološkog vrta Grada Zagreba. Na njih će urezati znakove koji govore o tome što ugrožava određenu životinjsku vrstu. Znakovi će, među ostalim, predstavljati krivolov, sječu šuma i onečišćenje prirode. Bundeve su izvrsne kao prirodan element za obogaćivanje životnog prostora životinja koje žive u zoološkim vrtovima. Posjetitelji će tijekom subotnje podjele bundeva životinjama steći vrijedna saznanja o ugroženosti životinja i važnosti očuvanja prirode - poručili su iz ZOO vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2024 10:03