OBILJEŽAVANJE

Nacionalni park Brijuni organizira proslavu 52. rođendana slonice Lanke

Program započinje u 18 sati, kada kreće brod iz Fažane, a završava u 21 sat

Slonica Lanka

 NP Brijuni

Iz Nacionalnog parka Brijuni pozvali su sve koji vole slonove da im se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana slonova i proslavi rođendana njihove voljene Lanke. Proslava će se održati na otoku Veli Brijun u petak, 9. kolovoza.

- Lanka, ženka azijskog slona je u Nacionalni park Brijuni dovedena 1974. godine. Ove godine slavi svoj 52. rođendan. Dođite i sudjelujte u slavlju te saznajte više o ovim veličanstvenim i ugroženim životinjama - objavili su iz parka.

Program započinje u 18 sati, kada kreće brod iz Fažane, a završava u 21 sat. Cijena ulaznice je deset eura, dok je za djecu do sedam godina ulaz besplatan. Svi posjetitelji moći će vidjeti prezentacije o životima slonova i njihovoj ulozi u ekosustavu, a u planu je i vođena tura parkom s posebnim naglaskom na Lankinu priču. Za najmlađe su isplanirane radionice za djecu, a sve će završiti velikom rođendanskom tortom za Lanku.

- Ova proslava nije samo prilika da uživate u danu ispunjenom zabavom i učenjem, već i da podržite očuvanje jedne od najugroženijih vrsta slonova. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom obilježavanju ovog važnog dana - poručili su s Brijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:17