KORISNA BIĆA

Noć šišmiša u ZOO: Saznajte sve o životu ovih mališana – od mračnog života do krilate ljubavi

Program je namijenjen starijima od pet godina, a ulaznice koštaju dva, tri ili četiri eura
 ZOO Zagreb

Strah ljudi od šišmiša najčešće se temelji na njihovu nepoznavanju te životinjske vrste. Zbog toga se krajem kolovoza obilježava Međunarodna noć šišmiša. Tada stručnjaci građane upoznaju sa šišmišima i načinom njihova života. U Zoološkom vrtu Grada Zagreba Noć šišmiša će se obilježiti u subotu 31. kolovoza od 19 do 22 sata. Posjetitelji će biti raspoređeni u šest skupina po 40 osoba koje će pod vodstvom edukatora obilaziti točke s raznolikim edukativnim i zabavnim sadržajima.

Tijekom večernje šetnje Zoološkim vrtom upoznat će vrste šišmiša i njihove fizičke karakteristike. Doznat će kako šišmiši odabiru staništa te koja područja nastanjuju – od Europe do Oceanije. Edukatori će otkriti što šišmiši vole staviti pod zub, a iznijet će i neke pikanterije iz njihova ljubavnog života.

Budući da su šišmiši noćne životinje, govorit će i o eholokaciji – posebnom načinu orijentacije u prostoru. Posjetitelji će pomoću tzv. bat-detektora pokušati pronaći šišmiše u maksimirskoj šumi. Žive će šišmiše izbliza moći promotriti u paviljonu Zona sumraka gdje obitava velika grupa egipatskih letipasa.

Poseban naglasak edukatori će staviti na mjesto šišmiša u različitim kulturama. Osvrnut će se i na činjenicu da šišmiši imaju važnu ulogu u mnogobrojnim legendama i mračnim pričama. Kostimirana Maksimirska coprnica posjetiteljima će pokušati utjerati strah u kosti i očarati ih poznavanjem recepata u kojima se spominju šišmiši. Mađioničar Vladimir Štimac u 21 sat održat će atraktivnu mađioničarsku predstavu, a restoran Kod morskog lava imat će prigodnu ponudu jela.

Program Noći šišmiša namijenjen je starijima od pet godina.

Ulaznice za Noć šišmiša prodaju se po standardnom cjeniku, tj. ovisno o dobi posjetitelja stoje dva, tri ili četiri eura. Budući da je broj ulaznica ograničen, moguće ih je rezervirati putem e-adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Takve rezervacije vrijede 24 sata, a istječu najkasnije u petak u 18.30. U subotu, dakle, rezervacija nema. Neprodane ulaznice bit će moguće kupiti uoči programa na glavnoj blagajni Zoološkog vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 17:04