ŠTO SAD?

Rovinj nema više ugovor sa skloništem, zbrinjavanje pasa palo na leđa udruge? Evo što kažu u gradu

Po Zakonu o zaštiti životinja, ovaj problem mora riješiti jedinica lokalne samouprave

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Prošli tjedan udruga SOS Šape Rovinj objavila je kako grad u kojem djeluju više nema sklopljen ugovor sa skloništem te je spašavanje napuštenih pasa palo na njihova leđa. Tada su spasili dva napuštena psa, za koja nije bilo nimalo lako naći privremeni smještaj. Niti je to njihova dužnost, jer po Zakonu o zaštiti životinja, problem napuštenih pasa je nešto što financijski mora riješiti jedinica lokalne samouprave.

- Prisiljeni smo na improviziranje i žongliranje, a sve troškove oko pasa snosimo mi koji ih ne možemo ostaviti na pustopoljini, bez hrane, vode i zaklona. Sretno nam bilo - objavili su na Facebooku.

Poslali smo upit u grad Rovinj i oni su nam potvrdili kako im je zaista istekao ugovor kojeg su imali s dosadašnjim skloništem. Umjesto da provedu javni natječaj na vrijeme, kako se ne bi dogodilo da nitko nije nadležan za napuštene životinje, kod njih je natječaj upravo u tijeku.

No, tvrde, sve je u najboljem redu.

- U Gradu Rovinj nemamo problem s napuštenim psima. Na godišnjoj bazi do sada se zbrinjavalo desetak pasa, te su svi uspješno udomljeni. Do okončanja postupka nabave, eventualni slučajevi napuštenih pasa bit će riješeni s registriranim skloništima na području Istarske županije - poručili su iz grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:31