SPARINE

Poznata vrtlarica savjetovala: ‘Lako je napraviti pojilicu za ptice i kukce, evo što je potrebno!‘

Dodala je kako ju je važno smjestiti negdje u polusjenu ili sjenu, radi jakog sunca koje jako brzo zagrije vodu

Ilustracija

 Sarah Hadley/alamy/profimedia

Naša poznata vrtlarica Silvija Kolar-Fodor objavila je na svojem Facebooku status o tome kako u ovo doba godine olakšati pticama i kukcima. Naravno, njena se ideja odnosi na to da razna stvorenja u ovo doba godine imaju problema s pronalaskom vode, pa im mnogi nastoje olakšati.

- Ako imate bačve za vodu (a sad svi pomalo zalijevamo najugroženije biljke) onda je najjednostavnije na tu bačvu staviti tanjur za kotlovinu i pojilica je gotova. U tanjur stavite i nekoliko većih kamena, češera i slično, da se ne bi kukci utopili, i to je to - samo trebate redovito dodavati vodu.

Ovaj tanjur istovremeno funkcionira i kao poklopac na bačvu - pa time i komarci ne mogu do vode, ali i ptice koje bi se mogle utopiti u velikoj bačvi - dakle time ste riješili dvije bitne stvari. Ovakva pojilica je super što i ti ne mogu mačke samo tako napadati ptice - jer je ipak na određenoj visini pa ptice imaju vremena vidjeti predatore i pobjeći - napisala je i dodala kako je pojilicu dobro smjestiti negdje u polusjenu ili sjenu, radi jakog sunca koje jako brzo zagrije vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 21:47