FARMICA

On ima tri noge i nitko ga ne želi udomiti: Upoznajte psa koji bi rado pronašao svoje ljude

Glokta sada ima otprilike osam mjeseci, cijepljen je i čipiran
 Farmica

Pas Glokta, da se može sam predstaviti, o sebi bi rekao da je, očigledno, pas, da živi na Farmici kod Našica i da traži dom. Da ga kojim slučajem u tom zamišljenom intervjuu možemo pitati da kaže što je kod njega posebno i drugačije, vjerojatno bi nakrivio glavu, razmišljao, a onda bi rekao da ima dvobojnu dlaku. U njegovim bi očima te dvije boje vjerojatno bile jedina razlika između njega i ostalih. Ne bi taj svat, ni da se potrudi, na sebi vidio ništa drugačije u odnosu na druge pse. I dobro je da je tako.

No, ljudi vide. Glokta ima tri noge i to ga je odmah svrstalo u grupu teško udomljivih pasa. Otkako je došao u sklonište, mnogi su ga pogledali, oduševljeni njegovim šarmom, no kad bi vidjeli da on stoji na tri noge, izgubili bi interes.

image
Farmica

No, nije on kriv za nesreću koja mu se dogodila, nego čovjek koji ga je bacio na cestu u dobi od tri mjeseca. Stradao je na toj cesti i stražnje su mu noge slomljene. Veterinari su jednu uspjeli spasiti, no druga je bila toliko ozlijeđena da nije bilo druge nego je amputirati.

Glokta se brzo navikao na novo stanje i ni najmanje mu ne smeta.

- On je najpametniji i najmazniji pas u našem dvorištu. Puno brže od nas shvati kakvi su ljudi, što žele od njega i što on ne želi od njih. Glokta sada ima otprilike osam mjeseci, cijepljen je i čipiran. On nije ništa drugačiji od svih drugih pasa u Skloništu... Njegov nedostatak nećete primijetiti. A zašto ne bi imali psa na tri noge? Nitko nije savršen - kažu s Farmice.

image
Farmica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 04:17