'UBOJICO, BOŽJI SUD NEĆEŠ IZBJEĆI!'

FOTO Rekonstrukcija: Policajca ubojicu dočekali rođaci i prijatelji ubijenog Ivana Mamića

Za vrijeme njegovog iskaza Mamićevi prijatelji dovikivali su mu kako ne može izbjeći pakao koji ga čeka, te da je jedina pravda smrt za ubojicu.
 Admir Buljubasic / CROPIX

ZAGREB - Tih, nervozan i blijed kao krpa, bivši policajac Siniša Šoštarić u crnom odijelu i sa lisicama na rukama danas je sutkinji Rajki Tomerlin Almer pokazao kako je prošle godine početkom ožujka ubio 19-godišnjeg mladića Ivana Mamića. Rekonstrukcija ubojstva počela je sa sat i pol zakašnjenja te se odvijala u napetoj atmosferi i uz prisustvo temeljnih i interventnih policajaca jer se na mjestu događaja, u Horvaćanskoj ulici kod kućnog broja 128, okupilo 60-ak Mamićevih prijatelja i rođaka koji su Šoštariću željeli poručiti što o njemu misle.

Policajac Siniša Šoštarić više puta pucao na Ivana Mamića(18) s udaljenosti manje od metra

Sutkinju i odvjetnike su uoči početka na betonskom platou ispred zgrade dočekali brojni grafiti upućeni Šoštariću. Na zidovima su ispisane poruke: “Ivan Mamić!”, “Ovdje ga ubiše zlikovci Šoštarići”, “Pucaj” i “Crkni svinjo!”

Iako je osoba iz odvjetničkog tima Šoštarićeve braniteljice Milice Đurđević prije dolaska sutkinje grafite pokušala pobrisati bijelim sprejem, Mamićevi prijatelji ponovno su ih na istom mjestu ispisali, a okolne zidove oblijepili plakatima sa njegovom fotografijom ispod koje je pisalo: “Ubojico, Božji sud nećeš izbjeći!”

Za to je vrijeme Ivanov otac Jandre Mamić naslonio glavu na sinov plakat i plakao.

Sutkinja je pozvala temeljnu policiju koja je ogradila područje rekonstrukcije, a ubrzo je u Horvaćansku stigla i jedinica interventne policije koja je dodatno osigurala plato.

Praćen povicima Ivanovih prijatelja Šoštarić je, doznajemo, iskazao kako je Mamića i njegovog prijatelja kobne noći, nakon što su se ranije posvađali, primjetio na platou. Potapšao je, kaže, Mamića po ramenu.

- Dobra večer, ja sam policajac - navodno im je rekao.

Mamićev prijatelj je pobjegao, a Šoštarić je objasnio kako ga je Mamić dvaput udario u glavu. Pokušao ga je udariti u predio testisa, ali ga je u tome, prisjetio se Šoštarić, uspio spriječiti. (...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:28