POTJERA PO OSIJEKU

NEPLANIRANA OTMICA Ukrao BMW parkiran ispred Hitne i oteo ženu koja je na suvozačkom sjedalu čekala muža

Neslužbeno doznajemo kako je policiji rekao da su mu unutarnji glasovi rekli da to učini
Osijek, 230315.Jutros oko 8 i 30 u svom odvjetnickom uredu ubijen je odvjetnik Vlatko Vidakovic javnosti poznat kao sudac iz serije RTL Sudnica. Policijski ocevid je u tijeku a u vrijeme ubojstva u uredu je bila i vjezbenica, kci odvjetnika Vidakovica. Na fotografiji: Policija odvodi kci ubijenog odvjetnika i poslovnog partnera Peru JuricaFoto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX

OSIJEK - Pravu dramu proživjela je u četvrtak poslijepodne 31-godišnja Osječanka koju je ukravši automobil u kojem je sjedila oteo 25-godišnji muškarac.

Dogodilo se to u osječkom Donjem gradu ispred zgrade Hitne medicinske pomoći i to nakon što je njezin suprug (31), inače liječnik u Hitnoj pomoći nakratko parkirao BMW kojeg je vozio i izašao iz njega te ušao u zgradu kako bi iz ureda uzeo nešto što je zaboravio ponijeti s posla kada je odlazio s radnog mjesta.

Njegova supruga ostala je sjediti na mjestu suvozača. Ključ je ostao u automobilu, a vrata s vozačke strane bila su otvorena.

Nedugo zatim, u automobil je iznenada ušao 25-godišnjak iz Darde i pokrenuo ga vozeći se neko vrijeme osječkim ulicama.

On je prethodno sjedio u svom vozilu belomanastirskih registarskih oznaka iz kojeg je odjednom izašao i sjeo za upravljač BMW-a te ga pokrenuo.

Žena se nije pravo ni snašla, a već je bila u situaciji da ju je oteo nepoznati mladić koji ju je počeo voziti.

Unatoč ogromnom strahu kojeg je vjerojatno proživljavala, mlada žena ipak je nekako uspjela smoći hrabrosti i imati dovoljno snalažljivosti da iskoristi njegovu nepažnju i na prvom semaforu pobjegne iz vozila, dok je Baranjac nastavio svojim putem.

Mladi liječnik je odmah alarmirao policiju čim je izašavši iz zgrade vidio da mu nema ni BMW-a ni žene, pa je ulicama Osijeka započela prava filmska potjera za bjeguncem koju su pratili, na ovakve situacije, nenavikli i prilično zbunjeni Osječani.

Avantura je okončana nekoliko kilometara dalje, nadomak Antunovca, gdje su policajci sustigli 25-godišnjaka i zaustavili ga, a onda i priveli.

Iako je bilo teško doznati koji je bio motiv 25-godišnjaka za ovaj čin, neslužbeno doznajemo kako je policiji rekao da su mu unutarnji glasovi rekli da to učini. Žena je srećom prošla bez ikakvih fizičkih ozljeda, ali s traumom koju je doživjela vjerojatno će se još neko vrijeme boriti.

Policija je protiv otmičara podnijela kaznenu prijavu za protupravno oduzimanje slobode i krađu, a od ranije im je poznat po „sitnijim“ prekršajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:49