JOŠ JEDAN PORAZ NA SUDU

PAD CRNE UDOVICE Lažnim brakom htjela je kirurgu uzeti milijune, danas plaća cijenu prevare

Na sudu je dobila novčanu kaznu jer je nesuđenog nećaka lažno optužila za ubojstvo

ZAGREB - Nakon što je proljetos objavljena prvostupanjska presuda Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj ne postoji brak između Ruže Soldo i imućnog, sada pokojnog, kirurga Ivana Šupova, koji je vlastoručno u matici vjenčanih napisao “Neću ja to”, kao i presude da se temeljem krivotvorene dokumentacije pokušala domoći i kuće na Braču pokojne glumice Antice Ette Bortolazzi, nesuđena dvostruka udovica poražena je još jedanput!

Županijski sud odbio je njezinu žalbu i potvrdio prvostupanjsku presudu prema kojoj je oklevetala Šupovljevog nećaka Nivena Zankova koji već 11 godina pokušava spasiti nekretnine pokojnog ujaka vrijedne milijun eura. Soldo je kažnjena s 50 dnevnih dohodaka, odnosno 9155 kuna koje mora platiti u roku od četiri mjeseca, a ukoliko ne ispoštuje odluku zbog loših imovinskih prilika, sankcija se može naplatiti prisilno ili pak zamjenom za rad za opće dobro. Ako ga bude izbjegavala, odlazi u zatvor! Ujedno, udovica Soldo mora platiti i troškove sudskog postupka.

Prema presudi, Soldo je kriva jer je 14. ožujka prošle godine u javnobilježničkom uredu u Zagrebu tijekom ostavinskog postupka izjavila da je “Niven ubio svoga ujaka Ivana Šupova”. Pravdala se da je to izrekla u afektu „jer ju je napala njegova odvjetnica da je krivotvorila smrtovnicu“.

- Nisam mislila da je uzeo u ruke pištolj ili nož, već sam mu željela reći da je tijekom bolesti ujaka bilo situacija u kojima je radio krive poteze te da je kao liječnik mogao poduzeti neke druge mjere - pojašnjavala je sutkinji Ruža Soldo. No uzalud.

“Crna udovica” Soldo izgubila se u pravosudnim bitkama jer se u borbi za Šupovljev imetak deklarirala kao supruga poginulog branitelja, predavši na uvid člansku iskaznicu udovice Domovinskog rata iako na nju nema pravo nakon “preudaje” za Šupova.

- Ovo je još samo jedna potvrda u nizu da se kaznena djela ne isplate - istaknuo je kratko odvjetnik Milko Križanović, koji pomaže nećacima Zankov u borbi za imovinu te napominje da je HZMO, temeljem njegove prijave, pokrenuo protiv Soldo parnicu za povrat nepripadno primljene braniteljske mirovine jer je svjesno oštetila proračun za dva milijuna kuna!

Sve je to rezultiralo i optužnicom koju je Općinsko državno odvjetništvo nedavno podiglo protiv Soldo zbog krivotvorenja smrtnog lista i milijunske prevare HZMO-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:31