SLUČAJ ‘GARIFUL‘

Policija u velikoj akciji na Hvaru: Krenule prijave protiv zaštitara, polovica ih je radila na crno. Evo tko je sve na meti

Dok mještani prosvjeduju, policija prikuplja dokaze i ispituje što se događalo u Garifulu

Restorani ‘Carpe Diem‘ i ‘Gariful‘

 Cropix/

Operativci splitsko-dalmatinske policije, kao i domicilne policijske postaje na Hvaru, i dalje rade na rasvjetljavanju svih okolnosti napada na vlasnika Garifula Ivana Gospodnetića i kuhara u njegovu restoranu Dinka Petričevića zvanog Mijo koji se u nedjelju u 1.45 dogodio u tom restoranu na Hvaru.

Nakon što je prijavljen suvlasnik Carpe Diema Josip Ćurković zvani Ćos, kojem je određen istražni zatvor od 30 dana, kriminalističko istraživanje usmjerilo se na zaštitare.

Kako doznaje Jutarnji list, kaznene prijave za sudjelovanje u tučnjavi i za naročito drsko ponašanje zaradit će deset zaštitara iz Carpe Diema, od čega su licencirani zaštitari otprilike njih polovica dok su ostali redarili na crno. Svi licencirani zaštitari u posebnom bi postupku mogli ostati bez zaštitarske licence, s obzirom na to da su sudjelovali u nasilju, ali i sprječavali da se Gospodnetiću i Petričeviću priskoči u pomoć.

Argumenti sile

Ali ni time nije kraj policijskom kriminalističkom istraživanju jer će ono, kako doznajemo, obuhvatiti sve osobe koje su na bilo koji način sudjelovale u nasilju u lokalu ili izvan njega. Policija i dalje obavlja obavijesne razgovore, pregledava snimke i prikuplja sva saznanja da bi se rekonstruirao tijek događaja u Garifulu, kada je Ćurković uz prijetnje nasrnuo na Gospodnetića i Petričevića i pretukao ih.

image

Prosvjed Hvarana ispred Carpe Diema

/Slobodna Dalmacija

Okidač je, kako smo već pisali, bilo to što je Gospodnetić odnedavno na terasi svog ugostiteljskog objekta počeo organizirati plesni i glazbeni program, što je iritiralo Ćurkovića koji ga je i ranije pokušao "urazumiti" da to ne radi. Kad se Gospodnetić oglušio na verbalna "uvjeravanja", Ćurković je u nedjelju ujutro odlučio upasti u Gariful sa zaštitarima i argumentima sile uvjeriti vlasnika da prestane s tim programima i bavi se isključivo ugostiteljstvom.

Hvarani prosvjeduju

U međuvremenu su već treću večer zaredom Hvarani prosvjedovali protiv vlasnika Carpe Diema, pa su tako u utorak navečer onemogućili i turiste koji su brodom došli u objekt Carpe Diem Beach, koji vodi Ćurkovićev sin, a organizirali su i potpisivanje peticije u kojoj traže da se radno vrijeme Carpe Diema skrati do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. srpanj 2024 18:17