PRESUDA ZA PRESUDOM

RASKRINKANA Totalni pad crne udovice koja se htjela domoći milijunske imovine pokojnog kirurga

Htjela se domoći milijunske imovine pokojnog kirurga Šupova. Njegovu je nećaku pred javnim bilježnikom rekla: ‘Ubio si ga’
 Damir Krajač/CROPIX

Prevaranitca Ruža Soldo očito nema sreće u borbi za tuđu imovinu.

Nakon što je proljetos objavljena prvostupanjska presuda Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj ne postoji brak između Ruže Soldo i imućnog, sada pokojnog, kirurga Ivana Šupova, koji je vlastoručno u matici vjenčanih napisao: “Neću ja to”, kao i presude da se temeljem krivotvorene dokumentacije pokušala domoći i kuće na Braču pokojne glumice Antice Ette Bortolazzi, za nesuđenu dvostruku udovicu uslijedio je novi šok.

Lažirala smrtovnicu

U srijedu je protiv nje pala još jedna nepravomoćna presuda - oklevetala je Šupovljeve nećake, Nivena i Georgea Zankova, koji već 11 godina pokušavaju spasiti nekretnine pokojnog ujaka vrijedne milijun eura! Kažnjena je sa 50 dnevnih dohodaka, odnosno 9155 kuna. Kriva je jer je 14. ožujka prošle godine u javnobilježničkom uredu u Zagrebu tijekom ostavinskog postupka izjavila da je “Niven ubio svoga ujaka Ivana Šupova”.

- Da je ubio ujaka, izrekla sam u afektu jer me napala njegova odvjetnica da sam krivotvorila smrtovnicu. Nisam mislila da je uzeo u ruke pištolj ili nož, već sam mu željela reći da je tijekom bolesti ujaka bilo situacija u kojima je radio krive poteze te da je kao liječnik mogao poduzeti neke druge mjere - pravdala se Ruža Soldo sutkinji.

Mora vratiti 2 milijuna?

“Crna udovica” Soldo izgubila se u pravosudnim bitkama jer se u borbi za Šupovljev imetak deklarirala kao supruga poginulog branitelja, predavši na uvid člansku iskaznicu udovice Domovinskog rata iako na nju nema pravo nakon “preudaje” za Šupova. Odvjetnik Milko Križanović, koji pomaže nećacima Zankov u borbi za imovinu, kaže da je HZMO pokrenuo protiv Soldo parnicu za povrat nepripadno primljene braniteljske mirovine jer je svjesno oštetila proračun za dva milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:05