DVIJE OSOBE POGINULE

Šokantni detalji nesreće na A3: Državljanin Srbije je naletio na dva pješaka koji su usred noći hodali autocestom!

Potom su u tijela dvojice muškaraca, odbačena na kolnik autoceste, udarila dva vozila njemačkih registracijskih oznaka

Ilustracija, policija na autocesti

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

U subotu oko 23 sata na autocesti A-3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika iz Vinkovaca uz stručnu pomoć policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske te sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila.

Dionica autoceste A-3 između čvorova Babina Greda i Županja bila je zatvorena za sav promet do 7 sati u nedjelju, a do 8,05 promet se odvijao otežano jednim prometnim trakom.

Očevidom je utvrđeno kako je do prometne nesreće došlo kada su se dvojica muškaraca kao pješaci kretali južnom kolničkom trakom autoceste A-3, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka, a na njih je osobnim automobilom riječkih registracijskih oznaka naletio 50-godišnji državljanin Srbije.

Potom su u tijela dvojice muškaraca, odbačena na kolnik autoceste, udarila dva vozila njemačkih registracijskih oznaka kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, njemački državljani, koja su se kretala iza osobnog automobila 50-godišnjaka.

Dvojica pješaka smrtno su stradala, dok je 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u osobnom automobilu riječkih registracijskih oznaka, lakše ozlijeđena.

Od troje vozača izuzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi vještačenja.

Tijela smrtno stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi provođenja obdukcije i identifikacije.

O svemu poduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 17:19