KOALICIJA NA KRAJNJOJ DESNICI

BRANITELJI IZ ŠATORA U SAVSKOJ ULAZE U IZBORNU UTRKU? Đuro Glogoški i Josip Klemm mogli bi dati podršku novoosnovanom desnom bloku

Zasad se ne zna hoće li se na izbornoj listi pojaviti vođe prosvjednika iz šatora Đuro Glogoški i Josip Klemm
Zagreb, 280515.Markov trg.Nakon sto su se pridruzili prosvjedu Imunoloskog zavoda, branitelji prosvjednici danas su predvodjeni Djurom Glogoskim dosli na Markov trg trazeci sastanak sa premijerom. Na trg su donijeli i suncobrane te se sklonili pod njima.Na fotografiji: Djuro Glogoski, konferencija za medije.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Prosvjednici iz Savske 66 sve su bliže tome da se uključe u izbornu utrku. Prije dvadesetak dana jedan od vođa prosvjeda, Đuro Glogoški, spomenuo je mogućnost da branitelji izađu na izbore sa svojom listom, no sada su se pojavile informacije kako bi se mogli priključiti jednom od blokova na desnici.

Iako o tome još nema službenih potvrda, doznajemo da o tome ozbiljno razmišljaju.

- Branitelji iz Savske 66 skloni su svoju podršku dati novoosnovanom desnom bloku u kojem su Hrvatska konzervativna stranka Ruže Tomašić, Hrvatska stranka prava Danijela Srba i Obiteljska stranka, a velika je mogućnost da se na listi te koalicije nađe neko ime iz Savske - rekao je jedan od naših sugovornika blizak tim krugovima.

Zasad se ne spominju ni imena, pa ostaje tek vidjeti hoće li se na listi pojaviti, primjerice, imena službenih i neslužbenih vođa prosvjeda, Đure Glogoškog i Josipa Klemma, ili, pak, netko treći. Upućeniji u zbivanja na desnici kažu kako su svjesni da prosvjednici iz Savske izazivaju različite reakcije u javnosti, i to više negativne, nego pozitivne, ali ističu i kako oni bloku kojemu se pridruže mogu donijeti oko dva posto.

- Populacija koju oni zastupaju nije beznačajna i ako u prvi plan stave neka ključna pitanja za državu, umjesto svojih beneficija, mogu nešto učiniti. Pogotovo stoga što oni nakon svega, danas imaju otvoren pristup u sve medije, što je velika prednost - ističe još jedan od naših sugovornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:23