IZLAZAK NA IZBORE

GLOGOŠKI PREGOVARA S HDZ-om Jedan od vođa prosvjeda u šatoru na izbore ide kao kandidat na listi koju će nositi Milijan Brkić?

Zagreb, 280515.Markov trg.Nakon sto su se pridruzili prosvjedu Imunoloskog zavoda, branitelji prosvjednici danas su predvodjeni Djurom Glogoskim dosli na Markov trg trazeci sastanak sa premijerom. Na trg su donijeli i suncobrane te se sklonili pod njima.Na fotografiji: Djuro Glogoski, konferencija za medije.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Đuro Glogoški, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj, mogao bi se naći visoko pozicioniran na listi HDZ-ove Domoljubne koalicije u IV. izbornoj jedinici.

Iz vrha HDZ-a jučer smo dobili potvrdu da su u tijeku pregovori s braniteljskim udrugama te da bi se lako moglo dogoditi da se netko od njih i nađe na njihovoj listi, ali nisu željeli precizirati tko i u kojoj izbornoj jedinici.

- Ne bih još o konkretnim imenima jer je njih nekoliko u optjecaju, a riječ je i o više izbornih jedinica - rekao nam je izvor. Glogoškom je, neslužbeno doznajemo, ponuđeno 5. mjesto na listi, no konačna odluka još nije donesena.

- To je samo jedna od kombinacija koja se spominje - rekao nam je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac. Podsjetimo, IV. izborna jedinica jedna je od rijetkih u kojoj HDZ još nije definirao nositelja liste, a imena koja se najčešće spominju su glavni tajnik stranke Milijan Brkić i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić. No, doznajemo da će to ipak biti Brkić, koji je prije dvije godine bio i povjerenik osječko-baranjskog HDZ-a, dok bi Anušiću onda pripalo drugo mjesto na listi. U toj kombinaciji treći bi bio Ivan Tepeš, predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević, četvrti Josip Đakić te peti Glogoški.

Ako se to dogodi, bit će će to samo potvrda političkih ambicija Đure Glogoškog, koji je razmišljao i o samostalnom izlasku na izbore. U pregovorima s HDZ-om u 4. jedinici bio je i Anto Đapić, čelnik stranke Desno, no ti su razgovori završeni bez konačnog dogovora o suradnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:23