PROMJENE U MEGATVRTKI

Holding pretvara u poduzeća šest svojih podružnica

 Bruno Konjevic / CROPIX

Više podružnica Zagrebačkog holdinga bit će pretvoreno u trgovačka društva, a prethodnu suglasnost na pokretanje tog postupka trebala bi, na sjednici u petak, dati zagrebačka Gradska skupština, iako iz SDP-a i HDZ-a najavljuju suzdržanost zbog "brzopletosti odluke" i uvjerenja da je to "početak rasprodaje Holdinga".

AGM, Čistoća, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, Robni terminali, Stanogradnja, Tržnice, Vodoopskrba i odvodnja i Zrinjevac, neke su od podružnica koje bi trebale biti pretvorene u trgovačka društva, na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, izvijestila je Davorka Pejnović iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Bandićev prijedlog su većinom glasova (tri za, dva suzdržana) jučer prihvatili i članovi skupštinskog Odbora za gospodarski razvoj.

Stanje u Holdingu ne trpi odlaganje, bilo bi dobro da imamo više vremena razmotriti prijedlog, ali situacija je takva da moramo gasiti požar, ustvrdio je predsjednik tog odbora Davor Štern iz Bandićeve Nezavisne liste na tvrdnje SDP-a i HDZ-a da se ne zna po kojim su kriterijima izdvojene baš te podružnice i što točno predlagatelj želi i smjera.

Gradonačelnik Bandić izjavio je da Holding treba hitno sanirati, a potom ići u restrukturiranje i privatizaciju.

- Privatizacija nije prioritet Gradske uprave niti Uprave Holdinga. Prvo moramo sanirati stanje, a nakon toga će ići restrukturiranje, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:51