HOBOTNICA OBITELJI

Domaćica u Državnoj reviziji bila je direktorica Krasićeve tvrtke

ZAGREB - Tvrtke u vlasništvu Luke Ivančića i Roberta Krasića, unuka i sina državne revizorice Šime Krasić, bile su, čini se, odličan dodatni posao u karijeri Vlaste Lažete, domaćice u Uredu Državne revizije u Zagrebu.

Honorarni posao

Kada je prije tri godine osnovao poduzeće Prave nekretnine d.o.o., s kojim je prije desetak dana za 16,8 milijuna kuna kupio Pamučnu industriju Duga Resa, tada novopečeni punoljetnik Luka Ivančić za direktoricu tvrtke postavio je upravo Vlastu Lažetu, no ubrzo je sam preuzeo rukovodeću poziciju u tvrtki, piše Večernji list.

Lažeta je bila i odgovorna osoba u poduzeću Mosor studio koje je i danas nakladnik Radija Din Don s koncesijom za dio Omiša. Inače, tu je tvrtku, gotovo istodobno kad je Ivančić osnivao Prave nekretnine, osnovala tvrtka Mosor interijeri, a obje su u vlasništvu Roberta Krasića .

Zanimljivo je da je Lažeta radila u tvrtkama revizoričinih potomaka u vrijeme kada je bila zaposlenica u državnoj instituciji kojoj je na čelu baka, odnosno majka njezinih “honorarnih poslodavaca”.

Odgovorna za web stranice

Čak se i danas na stranicama CARNeta navodi da je odgovorna osoba za web adresu Krasićeva Radija Din Don baš Vlasta Lažeta. Iako Lažeta u Državnoj reviziji obnaša tek dužnost domaćice, svakako je zanimljivo da je upravo ona, osoba od povjerenja Šime Krasić, ujedno i pouzdanica Roberta Krasića i Luke Ivančića, glavnih sudionika nedavne kupnje Pamučne industrije Duga Resa.

Vlasta Lažeta zaposlila se kao domaćica u Uredu Državne revizije 12. ožujka 2007. preko natječaja. Ivančićeva tvrtka osnovana je svega dva, a Krasićeva tri mjeseca kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:21