BIZNIS BRUCOŠA LUKE

Unuk državne revizorice lažirao izbor za Miss

Na izbor za Miss Karlovca umjesto lokalnih djevojaka doveo je manekenke agencije Weltrusky

KARLOVAC - Da pažnju na sebe i svoju tvrtku Prave nekretnine prije nekoliko dana nije privukao kupnjom Pamučne industrije Duga Resa, vjerojatno se ne bi otkrio skandal oko prošlogodišnjeg Izbora za miss Karlovačke županije koji je organizirao Luka Ivančić (20), unuk državne revizorice Šime Krasić .

Splićanka i Zagrepčanke

Dosjetljivi Luka je, naime, umjesto lokalnih djevojaka na castinge dovodio djevojke iz agencije Weltrusky, koja se bavi posredovanjem u angažiranju modela, hostesa i statista.

Usred njegove obmane tako se našla možda i jedina Karlovčanka u izboru, Lucija Ujević koja je na koncu i izabrana za miss Karlovačke županije. Od preostalih 11 djevojaka šest je Zagrepčanki, jedna Splićanka, a njih četiri sigurno su iz agencije Weltrusky. Novinarki lokalnog lista na jednom od castinga četiri djevojke, sve redom Zagrepčanke predstavljene su kao djevojke iz Karlovca ( Tea Lovčalić i Tamara Breberina), Duge Rese ( Nela Jantol) i Ogulina ( Tihana Nenadić).

- Previše me pitate, bilo je to prije godinu dana. Bilo je cura iz Karlovca, koja je točno bila odakle sada se više ne sjećam. Moguće je da je bilo i djevojaka izvan Karlovačke županije. Ne znam da li je Pravilnikom zabranjeno da se natječu cure iz drugih županija. Mislim da nismo angažirali agenciju - rekao je Luka Ivančić.

Bolje pamćenje od njega ima Elizabeta Penovska, voditeljica agencije Weltrusky. -Angažirali su nas organizatori natjecanja u Karlovcu i moje cure su nastupile. One jesu iz Zagreba, ali smo nastojali odabrati one koje rodbinski korijeni vežu uz područje Karlovca. Ta usluga je bila besplatna jer je to bila svojevrsna promocija naših modela - rekla je Elizabeta Penovska dodajući da su po istom principu angažirani i na izboru za miss Zagrebačke županije. Nositelj licence za to područje također je tvrtka Prave nekretnine Luke Ivančića.

Suradnica s Velesajma

Štićenice agencije Weltrusky redovito su angažirane kao hostese i na na Zagrebačkom velesajmu, gdje je pomoćnik direktora Robert Krasić, Lukin ujak. Upravo je Krasićeva suradnica is velesajma Gordana Majdak Marczius, bila zadužena za casting u Karlovcu.

Prave nekrenine d.o.o. tvrtka u kojoj prema bonitetnoj informaciji iz Fine nitko nije zaposlen, u prvih je 9 mjeseci 2009. ostvarila prihod od 276.651 kuna, dok su rashodi u istom razdoblju bili nešto manji od 42.000 kune. Tako je brucoš Luka Ivančić zaradio skoro 235 tisuća kuna, odnosno mjesečno 26 tisuća kuna.

Kako je zaradio: Nije puno uložio, a sponzori su bili Pliva i Županija

Izbor za miss Karlovačke županije za Luku Ivančića bio je samo još jedan posao iz snova. S minimalnim ili gotovo nikakvim troškovima, jer mu je dvoranu Gradskog kazališta Zorin doma platio Grad Karlovac, a promociju su odradila lokalna glasila kao medijski pokrovitelji, tada 19-godišnji Ivančić “digao” je na desetke tisuća kuna u samo jednom danu. Njegov lokalni projekt izdašno je sponzorirala nacionalna farmaceutska kompanija Pliva, a nisu zaostajale niti jedinice lokalne uprave i samouprave čija bi poslovanja, sukladno Zakonu o reviziji, svake godine trebala kontrolirati njegova baka Šima Krasić. Samo Karlovačka županije, potvrdio nam je glasnogovornik Bernardo Pahor, tako je iz svojeg budžeta u Lukin prebacila 35 tisuća kuna. Po istom obrascu, doznajemo, odrađen je 9 Izbor za miss Zagrebačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 07:40