REAKCIJA IZ SAD-A

EKSKLUZIVNO Liječnici iz dječje bolnice u Philadelphiji za Jutarnji: 'Zatrpani smo pozivima iz Hrvatske'

 Facebook

Dječja bolnica u Philadelphiji cijeloga je dana bila zatrpana pozivima iz Hrvatske.

- Znam, znam o čemu se radi, rekla je Jutarnjem listu još tijekom popodneva dežurna djelatnica u dječjoj bolnici u Philadelphiji.

- Zatrpani smo pozivima iz Hrvatske. A i na Facebooku ima puno poruka - dodala je.

Nakon nekoliko sati konzultacija, dječja bolnica izažla je sa opreznim priopćenjem, općenito naglasivši da oni liječe tisuće djece tijekom svake godine iz cijelog svijeta te da brinu za doborbit i zdravlje svakoga od svojih pacijenata.

ZA NORU ŠITUM PRIKUPLJENO VIŠE OD PET MILIJUNA KUNA! SUTRA LETI U AMERIKU NA LIJEČENJE! Norina majka: 'Hvala svima'

- Znamo koliko su obitelji, prijatelji i cijela zajednica pomogli u tome da bi mali pacijenti dobili najbolju moguću njegu. Ma da nas privatnost svakog pojedinog pacijenta spriječava da posebno komentiramo svaki slučaj, želimo da javnost razumije protokole cjenovnika koje moramo primjenjivati za sve obitelji, bez obzira odakle dolaze - stoji u priopćenju.

Naime, dječja bolnica u Sjedinjenim Država naglašava da je osnovna procjena temeljena na cijeni liječenja i da se ona donosi unaprijed te traži da se iznos plati do početka liječnja. Dodatno kliničko liječenje je ponekad nužno i može trajati nekoliko godina, bilo u Dječjoj bolnici, ili u zdravstvenim ustanovama zemlje iz koje mali pacijent dolazi. Taj se iznos ne naplaćuje u početku. Ako dijete neće kasnije sudjelovati u liječenju u ovoj bolnici, mi nećemo taj iznos naplatiti. Mi ne objašnjavamo potencijalne troškove obiteljima našim pacijenata jer je važno da oni u potpunosti razumiju cjelokupni iznos s kojim se mogu suočiti - kaže se u priopćenju Bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:36