OD POSLJEDICA MOŽDANOG

FOTO, VIDEO: Umro je glumac Predrag Vušović

Preminuo je u 51. godini u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. S filmskog platna pamtimo ga po ulogama u filmovima 'Kako je počeo rat na mom otoku' i 'Maršal', a s TV ekrana po 'Bitangama i princezama'
 Željko Tutnjević/CROPIX

ZAGREB - S velikom boli u srcu javljamo da nas je danas ujutro napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, priopćilo je kazalište Gavella.

Poznati hrvatski glumac preminuo je u 51. godini života od posljedica jakog moždanog udara jutros u 4 sata i 40 minuta u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici.

Podsjetimo, Vušović je moždani udar doživio u nedjelju navečer, nakon čega je hitno prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Sestara Milosrdnica. Liječnici su ga odmah operirali, no poznati je glumac ostao u komi.

Predrag Vušović Pređo, glumac kazališta Gavella, rođen je 29. kolovoza 1960. u Kotoru. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a od 1979. stalno je nastanjen u Zagrebu, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti.

Od 1996. stalno je zaposlen u GDK Gavella kao glumac. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu "Mali Marin Držić" 1972. godine ulogom Toma Sayera u istoimenoj predstavi, u režiji Krunoslava Šarića.

Prvu televizijsku ulogu Vušović je imao u seriji "Putovanje u Vučjak" 1986. S filmskog platna pamtimo Vušovića po ulogama u Brešanovim filmovima "Kako je počeo rat na mom otoku" i "Maršal", a jednu od zadnjih filmskih uloga ostvario je u "Sedamdeset i dva dana".

Nezaboravan je njegov lik iz serije "Bitange i princeze", a gledali smo ga i u "Stipi u gostima" i "Odmori se, zaslužio si".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 01:12