SANADER DAO ISKAZ

Ivo Sanader: Ovo je POLITIČKI PROGON! Sloković: DORH bi trebao odustati od optužbi, jer se ovako krimalizira rad cijele bivše Vlade

Zagreb, 130212.Zupanijsko drzavno odvjetnistvo. Bivsi premjer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader jutros je dao iskaz Drzavnom odvjetnistvu o aferi HEP - TLM kojoj se steta procjenjuja na oko 650 milijuna kuna. Ivo Sanader dosao je u pratnji svoje odvjetnice Jadranke Slokovic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

NOVO 11:45 - Nakon sat vremena ispitivanja u zagrebačkom Županijskom odvjetništvu bivši hrvatski premijer Ivo Sanader završio je s iznošenjem obrane u slučaju HEP-TEL, no na pitanja nije dogovarao.





Naveo je međutim kako je odluka o prodaji plina bila dobra odluka Vlade zahvaljujući kojoj su dobili izbore, a cijeli je slučaj nazvao 'političkim progonom', javlja Dnevnik.hr.





- Nadamo se kako će Županijsko državno odvjetništvo odustati od optužbi protiv Ive Sanader jer si njima zapravo kriminaliziraju postupci cijele bivše Vlade - pojasnila je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković te također dodala kako se radi o političkom progonu.

___________________________

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader danas bi u 10 sati u Županijskom državnom odvjetništvu trebao bi dati iskaz o aferi HEP-TLM, javlja HRT.

Sanadera se tereti da je bivšeg predsjednika HEP-ove uprave Ivana Mravka poticao na zloporabu položaja, to jest sklapanje ugovora o prodaji struje kojima je HEP navodno oštećen za oko 600 milijuna kuna.

Sanader je navodno postao prvoosumnjičeni u slučaju za koji se prije teretio i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, od čijeg je progona USKOK odustao nakon što je jučer ispitan kao svjedok.

Od prve točke istražnog naloga koji je Polančeca teretio za udruživanje u kriminalnu skupinu s Mravkom i bivšim čelnikom TLM-a Ivanom Koštanom USKOK je odustao još početkom godine, a kazneni je progon obustavljen i zbog sumnji da je lobirao kako bi se HEP-u, zbog pretrpljene štete, dodijelile državne dionice Janafa vrijedne 145 milijuna kuna, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:43