NAKON TRAGEDIJE

Jadrolinija će obiteljima poginulih pomoraca isplatiti 50.000 eura, a djecu će stipendirati do kraja školovanja

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 5000 eura isplatit će se i cijeloj posadi broda Lastovo, kao i ozljeđenim radnicima
 Sandro Puncet/Cropix

Obiteljima trojice pomoraca koji su 11. kolovoza poginuli u nesreći u Malom Lošinju Jadrolinija će osigurati jednokratnu pomoć za tekuće troškove, kaon i psihološku i logističku pomoć, piše Večernji list pozivajući se na neslužbene informacije.

Radi se o jednokratnoj isplati od najmanje 50.000 eura, neslužbeno doznaje Večernji list. Također, djeca poginulih pomoraca će do kraja svojeg redovnog školovanja dobivati 600 eura mjesečno.

Zbog pretrpljene tragedije, jednokratna novčana pomoć u iznosu od 5000 eura isplatit će se i cijeloj posadi broda Lastovo, kao i ozljeđenim radnicima.

Iz Jadrolinije su za Večernji list poručili da će uz jednokratnu isplatu i stipendiranje djece podmiriti i troškove sahrane i karmina, te da će omogućiti pružanje psihološke pomoći, kao i bilo koje druge administrativne i financijske pomoći za obitelji poginulih te za ozlijeđenog pomorca i posadu broda.

Podsjetimo, u najvećoj tragediji u novijoj povijesti ‘Jadrolinije‘, nakon pogibija pomoraca tijekom Domovinskog rata, život su na Malom Lošinju nakon kobnog pada pramčane rampe s trajekta ‘Lastovo‘ izgubili iskusni članovi posade s područja Dalmacije.

Riječ je o vođi stroja Bošku Kostoviću (56) iz Vinišća, te kormilarima Marku Topiću (38) iz Solina i Denisu Šariću iz Zadra, a porijeklom iz Zemunika Donjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 09:53