NAKON MAGLE - SUNCE

Jeste li spremni za toplotni udar? Temperature skaču sa 0 na čak 10 Celzijevaca!

 Tomislav Kristo/Cropix

ZAGREB - Nakon pravog jesenskog hladnog i maglovitog vremena, sljedećih dana Hrvatsku će pogoditi novi temperaturni šok.

Prognostičari za sutra najavljuju toplije vrijeme, gdje će dnevne temperature u unutrašnjosti dosezati 10 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu će temperatura rasti čak do 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici sutra će biti oblačno uz ponegdje malo kiše. Drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a dugotrajna magla ili niski oblaci očekuju se uglavnom u Slavoniji. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu između 5 i 10, na otocima od 10 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 10, na Jadranu između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva, javlja meteo.hr .

U Zagrebu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a ujutro je još moguća kratkotrajna magla. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna između 8 i 10 °C.

Sutra će biometeorološke će prilike posvuda biti nepovoljne. Kod meteoropata je moguća razdražljivost, glavobolja i manjak energije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane vremenskim utjecajem.

Prognostičari za vikend najavljuju još toplije vrijeme uz temperature koje će u nedjelju u Zagrebu dosezati 14 Celzijevaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 12:20