BETONSKA ZDANJA

Jesu li ovo dvije najružnije zgrade u Splitu? Kerumova sestra Nevenka sama sebi dala dozvolu

Parcela na kojoj je Bečić gradila bila je namijenjena turizmu, ali je prenamijenjena u mješovitu

SPLIT - Gotovo svako jutro oko sedam sati Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća Splita i sestra gradonačelnika Željka Keruma, kroči preko daske iz svoje nove kuće na Žnjanu prema plaži - govore susjedi Bečićevih na splitskom predjelu Žnjan.

Prema procjeni građevinskog stručnjaka, gradnja tog objekta stajala je oko 10 milijuna kuna. Obitelj Bečić još uvijek živi na Bačvicama ali, kaže predsjednica Vijeća, često navraćaju u svoju novu kuću, tu se druže i borave, kao u svome. Nije znala odgovoriti kada će se s prestižnih Bačvica preseliti na Žnjan, u zgradu nadzemne površine oko 1400 četvornih metara.

Južno od Bečićevih Nevenkin je brat Željko Kerum još 2003. podigao hotel koji otada stoji nedovršen, a na sjevernom dijelu radnici završavaju kuću roditelja Balde Obada, gradskog vijećnika Kerumova HGS-a. Sve tri kuće imaju podrum, suteren, prizemlje i tri kata. Površinom je najveći gradonačelnikov hotel, ima oko 1750 četvornih metara nad zemljom, a Obadova kuća oko 900 kvadrata.

Mješovita namjena

Nevenka Bečić je u pravu kad kaže da je sve sagrađeno prema građevinskim dozvolama.

Međutim, parcela na kojoj je njezina kuća bila je namijenjena turizmu da bi nakon dolaska Željka Keruma na vlast ta parcela 2010. dobila mješovitu namjenu.

Gradonačelnikova parcela ostala je turističke, a Obadova mješovite namjene. Istim izmjenama plana koje je prihvatilo Gradsko vijeće na čelu kojega je Nevenka Bečić povećani su i gabariti sve tri građevine koje su ranijim planom mogle imati prizemlje, dva kata i nadogradnju, a izmjenama su dobile podrum i suteren. Sve legalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:47