BIVŠI PREDSJEDNIK

JOSIPOVIĆ 'Nagovarali su me da uđem u SDP i rušim Milanovića, a sad ne žele zucnuti. Želim biti premijer'

Na pitanje zaslužuje li Zoran Milanović još jedan mandat, Josipović je odgovorio - ne
Karlovac, 291114.U Ilirskoj dvorani Gradske knjiznice Ivan Goran Kovacic u Karlovcu gost tribine na temu Ustavne promjene gospodarska diplomacija bio je predsjednik Ivo Josipovic.Na fotografiji: Ivo Josipovic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

Gost Dubravka Merlića u emisiji Pressing ove srijede bio je bivši predsjednik Republike Ivo Josipović koji se ne vraća u bivšu, već osniva novu stranku. Konstituirajuća skupština njegove stranke 'Naprijed Hrvatska-Progresivni savez' bit će održana 30. svibnja, a u intervjuu za N1 Josipović je otkrio: "Nagovarali su me da uđem u SDP i rušim Milanovića. Nisam želio biti pučist, a ti koji su me nagovarali u stranci se ne usuđuju zucnuti''.

Na pitanje zaslužuje li Zoran Milanović još jedan mandat, Josipović je odgovorio - ne. Prema odgovorima iz intervjua, Josipović smatra da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović produžena ruka HDZ-a i Tomislava Karamarka.

Predsjedničin obilazak Bleiburga i Jasenovca bez prisustva javnosti Josipović je komentirao: "Moj odnos prema antifašizmu je drukčiji od gospođe predsjednice. Žao mi je zbog uklanjaja biste druga Tita. Što se tiče Bleiburga - radi se revizija povijesti a to nije dobro. Hrvatski antifašisti ne zaslužuju što se danas radi''.

Također, bivši predsjednik Josipović mišljenja je da treba zabraniti isplatu mirovina pripadnicima vojnih postrojbi NDH-a.

Na pitanje kada bi trebali biti izbori, Josipović je u intervjuu za N1 odgovorio: ''Ne bih se iznenadio da budu i u 10. mjesecu. Kad god budu, izlazimo kao stranka u svim izbornim jedinicama''. Ako dobije izbore, rekao je, bio bi premijer buduće Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:57