CIRKUS U SPLITU

Kerum 'ispalio na živce': Depilirate se i sređujete kosu prije Gradskog vijeća!

Zahvaljujući glasovima nezavisne Ljubice Vrdoljak, Luke Podruga (HČSP) i Milice Cipci (SU) te vijećnika Kerumovog HGS-a splitsko Gradsko vijeće prihvatilo prijedlog gradonačelnika Keruma da mu se isplatiti više od milijun kuna za otkup njegova zemljišta na predjelu Trstenik Radoševac kako bi mu Grad sagradio pristupnu cestu do hotela na tom predjelu
 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - NOVO >>>>13:05 - S prepoznatljivim ricama otišao je i velik dio bontona, kazao je splitskom gradonačelniku Željku Kerumu Mirko Ramljak (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, pri raspravi o radu gradonačelnika u drugoj polovici 2010. godine.

- Žalije je to meni nego tebi, uzvratio je Kerum Ramljaku i nasmijao gradske vijećnike. Ramljak je naime primjetio da se gradonačelnik uistinu drži svoje izjave kako samo budala radi da ne zaradi te nabrojao projekte koje financira grad a u interesu su gradonačelnikovih privatnih poslova, poput proširenja zapadne obale, plaćanja geodetske podloge za Fanin restoran na Marjanu...

- Ramljak priča nebuloze, ja sam donirao priko sto milijuna kuna, a vi mene prozivate za 20 tisuća kuna, vi se zbog televizije sređujete dan prije vijeća, mislim depilacija, kosa, i sve to, kazao je gradonačelnik. Jošku Dvorniku (HNS), koji je ustvrdio da gradska vlast puno zuji a malo meda daje Kerum je odgovorio: - Ja imam srce i dušu za razliku od vas, ta vaša primjedba "puno zuje malo meda daju" odnosi se upravo na vas i vašeg šefa koji kaže da državu vodi brod luđaka s ludim kapetanom, dovoljno za reć' ko tu zuji, a zujite 20 godina.

Goranu Kovačeviću (HNS), koji je upitao što je grad poduzeo da smanji učinke ekonomske krize uzvratio je: "Tebi pogotovo nije lako obzirom na tvoju sposobnost, ti si veliki ekonomski mag." Opozicija je primjetila da se u izvještaju o gradonačelnikovom radu navodi čak i podatak o promjeni nekoliko utičnica u Banovini, a nedostaju akti gradonačelnika, posebno oni o javnoj nabavi, te o realizaciji gradskih projekata.

Izvještaj je na kraju prihvaćen većinom glasova vladajućih.

SPLIT - Zahvaljujući glasovima nezavisne Ljubice Vrdoljak, Luke Podruga (HČSP) i Milice Cipci (SU) te vijećnika Kerumovog HGS-a u ponedjeljak je splitsko gradsko vijeće prihvatilo prijedlog gradonačelnika Keruma da mu se isplatiti više od milijun kuna za otkup njegova zemljišta na predjelu Trstenik Radoševac kako bi mu Grad sagradio pristupnu cestu do hotela na tom predjelu.

Nadalje, više od sto tisuća kuna platit će grad za otkup susjedne zemlje u vlasništvu supruga Nevenke Bečić, predsjednice Gradskog vijeća i Kerumove sestre, te 260 tisuća kuna za zemljište roditelja Kerumovog vijećnika Balde Obada.

Prosvjedujući zbog sukoba interesa oporbeni vijećnici SDP-a, HNS-a i HSP-a napustili su vijećnicu za vrijeme glasanja.

Na otkupljenoj će zemlji Grad Split graditi cestu duljine tek 113,77 metara kako bi se omogućio prilaz Kerumovu hotelu, Bečićevoj kući i kući roditelja vijećnika Obada.

Vrijednost zemljišta u iznosu od 2989 kuna po četvornom metru je utvrđena zaključkom gradonačelnika Keruma iz studenog 2010. u kojem se poziva na procjenu sudskog vještaka Franje Veiga. Lokacijsku dozvolu Grad Split je izdao u kolovozu 2010. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:47