DIREKTORICA TVRTKE KERUM

Nevenku Bečić zbog utaje 2,9 milijuna kuna poreza na sudu ispitali bez tužitelja

 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - Zbog utaje poreza od 2,9 milijuna kuna Nevenku Bečić, sestru splitskog gradonačelnika Željka Keruma, saslušao je u srijedu istražni sudac županijskog suda Davor Svalina. Iako je Općinsko državno odvjetništvo tražilo da bude pozvano na ročište, Bečić je ispitana bez nazočnosti odvjetništva.

- Ako uvidom u spis utvrdimo da je istražno ročište održano i da osumnjičena ispitana bez da smo mi pozvani na ročište, zatražit ćemo ponovno ispitivanje u nazočnosti Općinskog državnog odvjetništva, izjavila je Rene Laura, glasnogovornica splitskog suda za jutarnji list.

Podsjetimo ODO je još prošle godine pokrenulo istražni zahtjev protiv Nevenke Bečić kao direktorice tvrtke Kerum zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zloupotrebe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

ODO sumnja da je Bečić, kao direktorica tvrtke Kerum utajila porez u iznosu od 2,9 milijuna kuna jer je, sumnja odvjetništvo, Željko Kerum jahtu vrijednu 10 miljuna eura u vlasništvu tvrtke "Kerum" koristio u privatne svrhe od 1. travnja 2004. do kraja 2006. godine.

Bečić je pošlo za rukom izbjeći novinare pred splitskim sudom iz kojeg je izišla s druge strane zgrade, kroz vrata koja su inače zaključana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 05:31