SEDMI DAN PROSVJEDA

Kosor ipak ne ide u Slavoniju, seljaci kreću u potpunu blokadu?

 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB – Vlada je demantirala informaciju koju su jutros prenijeli neki mediji da će premijerka Jadranka Kosor danas otputovati u Slavoniju na izvanrednu sjednicu na kojoj bi se nastavili pregovori sa seljacima.

Naime, nakon sinoćnjeg sastanka predsjednika Ive Josipovića sa predstavnicima nekih seljačkih udruga dogovoreno je da će se seljaci, negdje u Slavoniji, ponovno sastati s nekim od predstavnika Vlade, a Josipović je osobno kontaktirao premijerku.

INTERAKTIVNI SPECIJAL: Karta prosvjeda u Hrvatskoj

Seljaci su predsjedniku obećali da neće blokirati prometnice dok traju pregovori. No, jutros su seljaci bili vrlo razočarani nakon vijesti da premijerka neće doči, a bilo je i prijedloga da se odmah krene u potpunu blokadu prometnica.

No, HAK jutros javlja da je zbog prosvjeda prekinut je promet na državnim cestama: D 28 u Velikom Grđevcu, D 43 u Ivanić Gradu, D 45 u Garešnici, D 524 na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici u mjestu Letičani, D 1 od Mokrica do Velikog Trgovišća, D 2 na Podravskoj magistrali u mjestima Pitomača, Virovitica, Nova Bukovica, Donje Vratno (obilazak preko Strmca Podravskog), kao i na županijskim cestama: na ŽC u Berku, na ŽC u Bačevcu i Bušetini, te ŽC u mjestu Vukosavljevica.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković jučer je seljacima poručio da ostaje pri zadnjoj ponudi, jer ako bi išao iznad toga, to bi značilo bankrot Hrvatske.

- Ovo je maksimum maksimuma i iznad ovoga nažalost ne možemo ići – rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:22