BIZARNA PLJAČKA

LOPOVI JOJ IZ BOLNIČKOG SEFA UKRALI 80.000 KUNA Šibenčanka ostala bez životne ušteđevine

Ovaj je iznos tijekom života uspjela prikupiti žena za koju su svi Šibenčani bili uvjereni da živi u posvemašnjoj bijedi
 ŠIBENIK IN

Iz šibenske bolnice ukradeno je osamdeset tisuća kuna, koje je tijekom života uspjela prikupiti žena za koju su svi Šibenčani bili uvjereni da živi u posvemašnjoj bijedi, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je priča o nesretnoj 54-godišnjoj Šibenčanki koja je smještena u Opću bolnicu Šibenik i iz čijeg je stana u Ulici Fausta Vrančića u gradskom središtu izneseno više od 400 vreća smeća , nakon što su se susjedi mjesecima žalili na nesnosan smrad, dobila još jedan nevjerojatan obrat.

Naime, u javnost je dospjela informacija da je 54-godišnja Šibenčanka, koja je živjela u neimaštini i nehigijenskim uvjetima, imala ušteđevinu od 80.000 kuna!

Šibenski Caritas i socijalne službe htjele su joj pomoći u uređivanju stana te kupiti prijeko potrebne kućanske uređaje.

Sve dok nisu shvatili kako nije logično novac koji treba teškim socijalnim slučajevima “ulupati” za osobu koja ima poveći iznos ušteđenog novca.

Naime, ta je Šibenčanka novac čuvala u najlonskoj vrećici i ponijela ga je u torbi sa sobom u bolnicu, kad su je nadležne službe na nosilima odnijele kako bi mogle očistiti stan u kojem je živjela. A sada je, dok je ležala u bolnici, ostala bez tog novca!

Ukrali su ga lopovi koji su obili bolnički sef u kojem je novac bio pohranjen nakon što je žena smještena u bolnicu, piše Slobodna Dalmacija. Krađa se dogodila u ponedjeljak, 23. rujna, u noći, a provalu u sef otkrio je zaštitar tek sutradan ujutro. Potvrdili su to i u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj ističući kako je u tijeku kriminalistička istraga, zbog čega o detaljima nisu željeli govoriti.

Neslužbeno se doznaje da je nepoznata osoba ili, možda čak više njih, pod krinkom noći provalila u upravnu zgradu šibenske Opće bolnice koja se nalazi u blizini porte na ulazu u bolnički kompleks, jer je, kako je poznato, šibenska bolnica paviljonskog tipa.

Pljačkaši su provalili vrata kancelarije u kojoj se nalazi trezor. Do novca su najprije pokušali doći kroz vrata trezora, no za rukom im je pošlo tek to da iskrive lim. U pljačku očito nisu išli nepripremljeni, pa su električnom pilom napravili rupu na bočnoj strani sefa, veliku tek toliko da se kroz nju slobodno može provući ruka. Zanimljivo je da je otvor napravljen u gornjem dijelu sefa, baš u razini s policom na kojoj je novac bio pohranjen.

Provalu je u utorak ujutro, oko 6 sati, otkrio zaštitar koji je noću bio u kućici na porti, no on, kako se doznaje, ništa sumnjivo tijekom noći nije vidio ni čuo. Na ulazu u upravnu zgradu, kao i na katu na kojem se nalazi prostorija sa sefom, postavljene su nadzorne kamere, no u policiji za sada nisu željeli govoriti o tomu jesu li kamere te noći radile i jesu li provalnici snimljeni, pa tako za sada nije poznato je li njihov identitet možda već poznat policiji.

U bolničkim kuloarima s nevjericom se prepričava ovaj događaj. Naime, rijetko se događa da pacijenti sa sobom u bolnicu nose velike vrijednosti ili novac i da to pohranjuju u bolnički sef dok su na liječenju. Uglavnom to predaju rodbini ili prijateljima. Način na koji je obijen trezor i ukraden novac 54-godišnjakinje nameće sumnju da je to izveo netko tko je vrlo dobro znao što se i u kojem dijelu sefa nalazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:28