UHIĆENI RAZBOJNICI

VARAŽDINAC PRISILJAVAO MUŠKARCA DA PLJAČKA ZLATARNICE Ucjenjivao ga i silovao mu suprugu

Poslovnica za otkup zlata u centru Varaždina opljačkana je dva puta u mjesec i pol dana
 CROPIX

Muškarac u dobi između 40 i 50 godina opljačkao je danas poslovnicu za otkup zlata u centru Varaždina, a prema pisanju tportal.hr-a za vrijeme paljčke je uzivknuo 'imam troje djece, dajte mi novac'.

Policija još uvijek nije ništa izvijestila o događaju, ali prema riječima očevidaca razbojnik nije bio maskiran te da je prilikom pljačke izvadio pištolj iz jakne i viknuo da je otac troje djece pa je potom zatražio novac. S oko 5000 kuna se zatim uputio u nepoznatom smjeru, piše tportal.hr.

LOPOVI JOJ IZ BOLNIČKOG SEFA UKRALI 80.000 KUNA Šibenčanka ostala bez životne ušteđevine

Krajem kolovoza ista je poslovnica za otkup zlata opljačkana, a policija je brzo otkrila počinitelja.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1983. i 1980.) zbog počinjenja produljenih kaznenih djela razbojništva i spolnog odnošaja bez pristanka, objavljeno je na stranici DORH-a.

Optužnicom se prvookrivljenika tereti da je na nagovor drugookrivljenika, prijeteći zaposlenicama plinskim pištoljem bez streljiva, 2. rujna 2013. u jednoj varaždinskoj zlatarnici uzeo nekoliko tisuća kuna, a 3. rujna 2013. u jednoj varaždinskoj srebrnarnici uzeo također nekoliko tisuća kuna te sav novac predao drugookrivljeniku.

Dugookrivljenika se tereti da je od veljače do rujna 2013. godine u više navrata počinio kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka s izvanbračnom suprugom prvookrivljenika bez njezinog pristanka iskorištavajući njihov odnos zavisnosti prema njemu jer im je davao novac za osnovne životne potrebe.

Protiv obojice okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a protiv drugookrivljenika i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36