POLICAJCI U POTRAZI

Medvjedić Srečko ukraden je iz utočišta u slovenskoj Muti!

Medvjed Srečko trebao je biti i tema nedavnog susreta premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora
Dravograd, 090611.Medvjedica Srecka u azilu u mjestu Muta kod Dravograda posjetio je Dusan Logar koji ga je pronasao i udomio. Ni medo ni Dusan nisu mogli skriti srecu zbog susreta.Foto: Danijel Tuskan / Cropix
 Danijel Tuškan / Cropix

Šestomjesečni medvjedič Srečko ukraden je noćas iz utočišta u slovenskoj Muti, potvrdila je jutros slovenska policija. Riječ je o svjetski poznatom medvjedu koji je nedavno ušetao u dvorište slovenske obitelji Logar. Oni su ga zbrinuli, no slovenske vlasti su im ga uzele i odvele u utočište za životinje.

Noćas je nepoznat netko provalio u utočište i odvedeo Srečka. Ukraden je dan prije negoli su utočište trebali doći njemački stručnjaci kako bi se odlučilo na koji će se način medvjedića zbrinuti. Zlatko Golob, vlasnik utočišta za slovenske medije je kazao kako je medvjeda uzeo netko tko ga dobro poznaje. Slovenski policajci jutros su pregledali cijelo područje oko utočišta kako bi ušli u trag kradljivcu.

Medvjed Srečko trebao je biti i tema nedavnog susreta premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora. Naime, slovenska obitelj, kod koje je medvjed dolutao dva puta je pisala slovenskom premijeru i tražila da se dozvoli prebacivanje Srečka u velebitsko utočište u Kuterevu. Također su molili i hrvatsku premijerku za pomoć. No, medvjed je ostao u Sloveniji, a noćas je ukraden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:25