SLUČAJ POLANČEC

Šeks: Afere koje najavljuje Nobilo su pucanj iz prazne puške

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks demantirao je natpis da se on jedini na Predsjedništvu HDZ-a usprotivio odluci o izbacivanju Damira Polančeca iz stranke
 Nenad Dugi/CROPIX

OSIJEK - Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks demantirao je natpis da se on jedini na Predsjedništvu HDZ-a usprotivio odluci o izbacivanju Damira Polančeca iz stranke navodeći kako se radilo o jednoglasnojodluci o kojoj nije bilo disonantnih tonova i gdje je primjenjena statutarna mjera brisanja Polančeca iz stranke.

- Taj natpis je na tragu velike laži jer nastoji prikazati kako postoji raskol u HDZ-u. Riječ je o jednom scenariju kojim se nastoji konfrotirati ljude iz vodstva HDZ-a a naročito prikazati kako postoji razmimoilaženje između mene i predsjednice stranke Jadranke Kosor. To je samo priželjkivanje da se sukob ostvari - tvrdi Šeks ističući kako nikakvog sukoba nema te kako nije kritizirao predsjednicu stranke.

Na upit da li je ovo bilo pravo vrijeme za izbacivanje Polančeca iz stranke Šeks je kazao da je nakon pokretanja kaznenog postupka protiv njega HDZ donio odluku o suspenziji Polančeca sa svih stranačkih funkcija te je časni sud stranke pokrenuo stegovni postupak. - Polančec je svojim posljednjim izjavama nanio štetu ugledu stranci što je navelo Predsjedništvo HDZ-a da ga jednoglasnom odlukom izbriše iz stranke - dodao je Šeks.

Prijetnju sada već bivšeg stranačkog kolege Polančeca da će obznaniti 42 afere u koje su umješani i drugi ministri Šeks je ocijenio samo pucnjem iz prazne puške.

- Branitelj se može služiti svime što ide u korist njegova klijenta - tvrdi Šeks.

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks odbacio je i nagađanja da je nakon raskida koalicije SDP-a s Glavaševim HDSSB-om na razini Županije ponudio Gordanu Matkoviću i njegovoj Novoj osječkoj priči da učini isto u Gradu. Tvrdilo se naime, da je Šeks ponudio pomoć Matkoviću u financiranju NK Osijeka a za uzvrat od njega zatražio raskid koalicije s HDSSB-om u Gradu Osijeku.

- Nisam ništa nudio Matkoviću. Kao počasni predsjednik NK Osijeka angažirao sam se prije nekoliko godina da iz Croatia osiguranja 4 godine dolazi 6 milijuna kuna za NK Osijek. To mi je bila obveza prema klubu u kojemu sam nekada igrao a u kojemu sam i počasni predsjednik. Sada kada je Matković direktor kluba a Špehar predsjednik vodim razgovore da se dotacije i sponzorstvo ponovno obnovi - poručio je Šeks odbacivši bilo kakvu političku povezanost. Inače, potpredsjednik Sabora u subotu je primio Zlatnu povelju zahvalnosti Gradskog društvaCrvenog križa Osijek zbog pomoći koju je pružao u radu ovoga društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:23