NESNOSNE VRUĆINE

Skoro cijela Hrvatska u crvenom, DHMZ izdao posebno upozorenje, sedam regija će gorjeti, a stižu i oluje!

Temperature i danas idu do 37 stupnjeva, na snazi su crvena upozorenja za Osijek, Rijeku, Split i Dubrovnik
 Cropix/dhmz/

Novi tjedan je stigao, ali kada su u pitanju visoke temperature s kojima se borimo već neko vrijeme, čini nam se kao da je vrijeme stalo. Temperature i danas idu do 37 stupnjeva, na snazi su crvena upozorenja za Osijek, Rijeku, Split i Dubrovnik, a ono što nas čeka u utorak bit će još gore nego prijašnjih dana.

Nabrojanim gradovima u utorak će se, dakle, s crvenim upozorenjem priključiti još Zagreb, Karlovac i Knin, dok je za gospićko područje najavljeno narančasto upozorenje.

image

Opasnost od toplinskog vala

- Pretežno sunčano, vruće, ponegdje i vrlo vruće. Od sredine dana u unutrašnjosti lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u istočnim krajevima mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 18 do 23, u Gorskoj Hrvatskoj niža, a na Jadranu između 23 i 28 °C. Najviša dnevna uglavnom između 33 i 38 °C.

U nastavku utorka u poslijepodnevnim satima na području Slavonije mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja meteorologinja Tea Blažević za N1. Moguća je pojava tuče.

Posve stabilno neće biti niti tijekom srijede. Kasnije poslijepodne i navečer mogući su pljuskovi s grmljavinom, najizglednije u središnjim i sjevernim predjelima zemlje.

Vrućina će se nastaviti i u drugom dijelu tjedna, osobito na Jadranu, dok će u unutrašnjosti prolazno osvježenje donijeti ipak učestaliji pljuskovi, no bit će lokalno izraženiji, osobito tijekom petka.

Za vikend bi pljuskova moglo biti i na području Dalmacije, tijekom subote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 17:26