NOVO POGORŠANJE

Stiže prava jesen: Sve do idućeg tjedna čekaju nas kiša, vjetar i niže temperature

Vinkovci, 270710.Danas iza 16 sati grad Vinkovce pogodio jaki pljusak kise. Temperatura od 22 stupnja celzijusevih i kisa ispraznile gradske ulice.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Iako smo već dobro zagazili u jesen zbog par sunčanih dana i ugodnih temperatura lako smo na to zaboravili. No, od sutra jesen pokazuje pravo lice, a to znači - kiša, vjetar i deset stupnjeva niža temperatura!

Nakon relativnog toplog i ugodnog sunčanog vremena Hrvatsku će sutra ponovo zahvatiti pogoršanje koje će donijeti znatno naoblačenje i mjestimičnu kišu, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Na Jadranu će biti nešto sunčanije, no i tamo postoji mogućnost kratkotrajnih pljuskova.

Vjetar će biti slab, no prema kraju dana će ojačati pa se, pogotovo na Jadranu, očekuju i olujni udari.

Temperatura će se ujutro kretati između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva dok će dnevni maksimalac biti oko 15 stupnjeva u kontinentalnom dijelu zemlje te oko 20 na Jadranu.

Prema prognozi Državnog hidrometeorolškog zavoda , vrijeme će već u petak biti nešto stabilnije, no temperatura nažalost neće pratiti naoblaku. Iako će se razvedriti, očekuje se dodatno zahladnjenje koje će trajati sve do nedjelje.

Toplijim danima možemo se nadati tek početkom sljedećeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 14:34