RAT NA PRISAVLJU

Sutlić: Tražim smjenu ravnatelja HTV-a Blage Markote

Burić Sutliću: Sve mi se to čini kao kažnjavanje neposlušnih. Ovo je drugi ravnatelj kojeg smjenjujete, nešto ne valja s vama, a ne s njima
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Vanja Sutlić na današnjem je nastavku sjednice Programskoga vijeća HRT-a najavio smjenu ravnatelja HTV-a Blage Markote.

- Nemamo izbora. Kao glavni ravnatelj HRT-a uz punu podršku Ravnateljstva na sljedećoj sjednici Programskog vijeća zatražit ću razrješenje Blage Markote - rekao je Sutlić.

Šef HRT-a rekao je kako će odlazak Markote značiti da će se ubuduće poštivati zadani rokovi te da će se rješavati otvorena pitanja o programu HTV-a. Sutlić je dodao kako je to dogovoreno na dvjema sjednicama Ravnateljstva HRT-a, koje su održane u petak poslijepodne i u ponedjeljak ujutro.

- Pad gledanosti i prihoda od marketinga se nije dogodio zbog konkurencije, nego u odnosu na zadane ciljeve - rekao je Sutlić i izrazio žaljenje što je Markoti dopustio previše: - Pustite nas da sami rješavamo naše probleme, rekao mi je za stanje na televiziji. Pustio sam. I previše.

Sutlić je Markotu optužio i za rastrošnost: - Lako je ovdje bilo raditi prije krize kada su ovdje tekli med i mlijeko, a nedostaci nadoknađivani iz rupe bez dna.

Sutlić tvrdi kako je od Markote tražio da mu da svoj mandat na raspolaganje, te da je Markota rekao kako će to i učiniti. No, uoči sjednice Vijeća u petak Markota mu je, tvrdi Sutlić, rekao "da je to bio samo njegov manevar". Sutlić je također ustvrdio da je nakon toga Markota otišao na bolovanje te nije je bio dostupan na brojne pozive Ravnateljstva.

- Sve mi se to čini kao kažnjavanje neposlušnih. Ovo je drugi ravnatelj kojeg smjenjujete, nešto ne valja s vama, a ne s njima - poručio je Domagoj Burić, direktor programa HTV-a, Sutliću.

Ni Sanja Modrić nije bila zadovoljna najnovijim Sutlićevim postupkom.

- Osupnuta sam da se ljude giljotinira pred publikom, nisam sretna što moram prisustvovati toj giljotini jer se mene to tiče samo posredno. Vijeće, naravno, mora znati kada se smjenjuju ljudi, no ne znam što je glavni ravnatelj čekao do sada i zašto je tek sada napravio ovu priredbu, i to nakon što se povela rasprava i o njegovoj odgovornosti, od ugovaranja bez javnog natječaja za velike sume novca do pobune novinara - rekla je Modrić.

I Siniša Grgić, v.d. predsjednika Programskog vijeća, Sutliću je poručio da je najavom Markotine smjene "postupio neljudski" jer je riječ o osobi koju je sam doveo na to mjesto. Sutlić je, kaže Grgić, Markotinu smjenu najavio bez valjanog obrazloženja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 23:50