PROSVJED SE ŠIRI

Traktorima blokirali cestu između Bjelovara i Čazme

Bjelovar 040310.Nakon okupljanja na Sajamskom prostoru u Gudovcu pokraj Bjelovara, sedamdesetak je poljoprivrednika sa svojim traktorima blokiralo jedan prometni trak na drzavnoj cesti Bjelovar - Cazma, u Velikom Korenovu, pa se promet prema Cazmi i Garesnici odvija otezano, naizmjence jednim prometnim trakom, a regulira ga policija.Foto: Miroslav Martinic / CROPIX
 Miroslav Martinic / CROPIX

BJELOVAR - Nakon okupljanja na Sajamskom prostoru u Gudovcu pokraj Bjelovara seljaci su u četvrtak sa sedamdesetak traktora blokirali jedan kolnički trak državne ceste Bjelovar - Čazma u Velikom Korenovu . Promet se u pravcu Čazme i Garešnice stoga odvija otežano i regulira ga policija, naizmjence propuštajući vozila slobodnim kolničkim trakom.

INTERAKTIVNI SPECIJAL: Karta prosvjeda u Hrvatskoj

Blokadu je organizirao Hrvatski seljački savez Bjelovarsko-bilogorske županije čiji predsjednik Marijan Šinko za petak najavljuje polazak traktora prema Zagrebu. Od toga će seljaci odustati u slučaju da se povoljno riješe njihovi zahtjevi koji se ponajprije odnose na isplatu poticaja.

Povoljne su vijesti u četvrtak očekivali sa sjednice Vlade RH. No, prema informacijama s kojima su raspolagali poslije podne, rješavanje je njihova problema odgođeno do petka i novoga sastanka s resornim ministrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:30