BJELOVARSKI SELJACI

'Neka si ministar s kompenzacijom, kupi cipele, odijelo i kravatu'

 Miroslav Martinić / EPEHA / CROPIX

BJELOVAR - Sedamdesetak seljaka koji su u četvrtak u Velikom Korenovu sa svojim traktorima blokirali jedan prometni trak državne ceste Bjelovar - Čazma pa se promet odvijao naizmjence jednim trakom, u petak su prije podne uz policijsku pratnju krenuli bjelovarskim gradskim ulicama do prigradskoga naselja Letičani.

Potom su traktorima zapriječili sjeverni krak gradske obilaznice. Promet se iz pravca Zagreba prema Đurđevcu i Virovitici do daljnjega odvija gradskim ulicama.

Komentirajući ponudu ministra Petra Čobankovića da će im u repromaterijalu vratiti 22 posto od 40 posto poticaja koliko su poticaji smanjeni, Željko Lukač, seljak iz Patkovca pokraj Bjelovara pita:

- Zašto ministar sebi ne bi kao kompenzaciju uzeo cipele, odijelo i kravatu kada ide sjesti u fotelju. Neka oni sebi skinu 40 posto od plaće, a nama neka pošalju novce - poručuje Željko Lukač, dodajući da su traktori okrenuti prema Zagrebu i čeka se što će donijeti razgovori u Slavoniji.

Marijan Šinko, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije kaže da seljaci nisu protiv repromaterijala, njima su i to novci, samo ne po ovoj od prije nekoliko dana novoj, većoj cijeni gnojiva i plave nafte.

- Možemo pristati ako će gnojivo biti po staroj cijeni, prije mjesec i nešto dana ili neka nam plate kamate na prošlogodišnje novce koje nam nisu dali - kaže Marijan Šinko.

Prema njegovim riječima blokada sjevernoga kraka bjelovarske gradske obilaznice je jedan mali korak, koji treba pokazati da se seljaci ne šale. Nije isključen ni polazak prema Zagrebu ukoliko izostane dogovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 11:00