PEJNOVIĆEVO CARSTVO

'TRI STANA, TRI KUĆE, AUTI, POLA MILIJUNA KUNA U FONDOVIMA...' Otkrivamo što sve posjeduje novi šef Ureda za državnu imovinu

Pola milijuna kuna drži u u fondovima, umjetnine i satovi vrijede oko 70.000 kuna, a tu je i terenac Mercedes GLK 320
 NEja Markičević/CROPIX

Mladen Pejnović, novi predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, sudeći prema onome što je popisao i procijenio na 12,4 milijuna kuna u imovinskoj kartici, spada među bogatije SDP-ove dužnosnike.

Bogatiji je od njega, čini se, samo pomoćnik ministra financija Branko Šegon s imovinom vrijednom najmanje 60 milijuna kuna.

Stanovi i garaže

Pejnović posjeduje kuću pokraj Pantovčaka, tri stana i dvije garaže u Zagrebu, vikendice u Malinskoj i na Visu, apartman, voćnjak i vinograd te tri automobila, nešto dionica i popriličnu ušteđevinu. Upisao je u pokretnine i psa lagota Henrija s objašnjenjem da je trošak veći od 500 kuna.

Pejnović jučer nije želio opširno govoriti o vlastitoj imovini.

- To nije u duhu zakona. Imovinska kartica se ispunjava kako bi se na kraju mandata vidjelo kakvo je stanje, radi evidencije, s čim je čovjek došao na vlast, a s čim otišao - rekao je Pejnović.

Kuću u imovinskoj kartici Pejnović je procijenio na četiri milijuna kuna, a navodi da kuća s okućnicom ima 260 četvornih metara te da ju je kupio novcem od prodaje imovine. - Kupio sam staru kuću koju smo potom renovirali sa svim potrebnim dozvolama - objasnio je Pejnović. Samo u nekretninama obitelj Pejnović posjeduje 7,2 milijuna kuna. Sve je uglavnom zaradio u Rusiji, gdje je radio od 1991. do 2007. godine.

Karijera u Moskvi

Ali prije nego što je otišao u Rusiju, Pejnović je bio na čelu hrvatske omladinske organizacije i tada se sprijateljio s današnjim glavnim ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom . Ali ubrzo se zaposlio u Astri, i to u predstavništvu tvrtke u Moskvi, a potom je radio u telekom kompanijama u Rusiji, kao što su Golden Telekom Ukraina ili Sovintel. Time sharing apartman, rekao je, kupio je još 1997. u Rusiji te ga koristi za skijanje u Alpine centru kod Zell am Seea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:44