ČUDNA REAKCIJA

Umjesto o ZDS-u i Milanoviću, HDZ-ov gradonačelnik Budalić šalje priopćenje o miru, ljubavi i dobrim turističkim rezultatima!

"Pozivamo sve goste i sugrađane grada Imotskog da i na večerašnjem koncertu još jednom pokažu dostojanstvo", kažu u gradskoj upravi

Dernek u Imotskom

 Tiktok/Screenshot

Nakon što su brojni građani ostali šokirani snimkama iz središta Imotskog, koje prikazuju kako stotine mladića i djevojaka pjevaju ustaške pjesme i podignutom rukom slave zločinačku ustašku paradržavu, HDZ-ova gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića danas prijepodne zatražili smo komentar samog događaja i poruke predsjednika države Zorana Milanovića koji je pozvao policiju da kazni sve koji su pjevali ustaške pjesme na ulicama Imotskog.

Nakon dva sata, umjesto odgovora na naša pitanja, gradonačelnik Budalić u WhatsApp poruci poslao nam je link(?!) na priopćenje koje je njegova administracija objavila na stranicama Grada.

Umjesto o ustaškom pokliču i reakciji predsjednika Milanovića, u tom se priopćenju govori o miru, ljubavi, dostojanstvu i dobrim turističkim rezultatima.

Priopćenje Budalićeve gradske uprave prenosimo u cijelosti: "Grad Imotski baštini i čuva vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata jer je Domovinski rat temelj moderne Republike Hrvatske i kao takav utkan je u Ustav RH. Kao gradonačelnik i sudionik Domovinskog rata i dalje ću se zalagati za očuvanje tih vrijednosti, a posebice isticati žrtvu hrvatskih branitelja koji su i svoju budućnosti i budućnost svojih obitelji podredili najvišem mogućem cilju - stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Što se tiče koncerta "Imotski ne zaboravi" održanog na Gospinom docu, a kojem je nazočilo preko 20.000 ljudi pristiglih iz svih krajeva Hrvatske i iseljeništva, ponosni smo na činjenicu da prije, tijekom i nakon koncerta nije evidentirano bilo kakvo oštećenje javne ili privatne imovine, nije zabilježen ni jedan slučaj nasilja kao ni kolaps prometa. Grad Imotski je sa svim svojim službama i djelatnicima MUP-a omogućio da Grad funkcionira i bude siguran za sve posjetitelje. Vezano uz večerašnji koncert na kojem će nastupiti Marko Perković Thompson molimo sve građane, posebice one u centru Grada za strpljenje i razumijevanje. Također, pozivamo sve goste i sugrađane Grada Imotskog da i na večerašnjem koncertu još jednom pokažu dostojanstvo. Posebno molimo sve posjetitelje koncerta da ne nasjedaju na možebitne provokacije onih koji žele stvoriti atmosferu straha i nemira, a Grad Imotski prikazati u kontekstu koji nije istinit. Istaknimo hrvatske barjake te u miru, zajedništvu i toleranciji iskažimo ljubav prema našoj Domovini. Inače, u Gradu Imotskom je u prvih sedam mjeseci ove godine, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, ostvareno 11 posto više dolazaka te 5 posto više noćenja što je dokaz da je Imotski poželjna turistička i kulturna destinacija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 21:33