PROPADA POLA MILIJUNA

Unuk Šime Krasić odustao od Pamučne industrije, krivi medije za neuspjeh

 Goran Mehkek/CROPIX

DUGA RESA - Pamučna industrija Duga Resa, za koju su na javnoj dražbi prije mjesec dana Prave nekretnine, tvrtka unuka državne revizorice Šime Krasić Luka Ivančića, ponudlile 16,8 milijuna kuna, ipak neće biti prodana formalnim vlasnicima Robertu Krasiću, sinu državne revizorice, te poduzetnicima Stjepanu Paviću i Milanu Čudiću. U namjeri da kupe dugorešku tvornicu zasmetali su im neučinkoviti hrvatski propisi i novinari koji su vodili protukampanju.

- Neće biti najavljene transkacije jer smo imali prekratak rok da je izrealiziramo, a uvelike su nam u tome odmogli i mediji koji su vodili prljavu kampanju protiv nas. Banke trebaju određeno vrijeme da nam odobre kredite, no nakon onakvih tekstova bankari su nas pratili pod povećalom i sve skupa je potrajalo duže nego smo očekivali. Trebalo nam je još svega nekoliko dana, no ipak nećemo stići. Svjesni smo i da nam tako propada pola milijuna kuna jamčevine, no, što je tu je - rekao je Stjepan Pavić, vlasnik austrijske tvrtke Glastex dodajući da ne znaju što će učiniti kada dođe do nove javne dražbe za prodaju Pamučne industrije.

Jasna Brajdić, stečajna uprtaviteljica Pamučne industrije sa žaljenjem je primila informaciju da od prodaje posrnule tvornice ipak neće biti ništa. -Još nemam službenu informaciju o tome, no ako je tako mi odmah sutra nakon sjednice Odbora vjerovnika krećemo s pripremama za sljedeću, 18. javnu dražbu, a dražba na kojoj je Pamučna prodana Pravim nekretninama biti će proglašena nevažećom zbog neuplate kupovnine. Nastojat ćemo da do nove dražbe dođe u što kraćem roku - rekla je Jasna Brajdić.

Nismo uspjeli doći do izjave Luke Ivančića, direktora i vlasnika Pravih nekretnina, jer nam mladi poduzetnik nije odgovarao na pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 07:44