BORBA DO KRAJA

Višnja Pevec: Prvi novac koji dobijemo dat ćemo radnicima

 Leon Hribljan / Bjelovarski list / CROPIX

BJELOVAR - Bračni par Pevec nakon duljeg izbivanja ukazao se u petak, 4. prosinca, uz pomoć Đurđe Adlešič, potpredsjednice Vlade RH, pred djelatnicima i sindikalnim predstavnicima bjelovarskog prodajnog centra koji su u štrajku od srijede. Pevec je za propast svog poslovnog carstva ponovno optužio sve osim sebe, pa tako i sindikate.

- Štrajk su izrežirali sindikati iako sam ih ja molio da se strpe, jer je upravo kraj godine predstavljao priliku da se Pevec spasi - kazao je Zdravko Pevec, dodavši kako su se strani investitori povukli kada su vidjeli da djelatnici štrajkaju.

- S radnicima smo od prvog dana i bit ćemo do zadnjega, ali pitajte se zašto gospodarstvu, 10.000 ljudi nitko ne pomaže, nitko ne želi - kazao je Zdravko Pevec.

- Radnicima ne mogu isplatiti plaće, jer su im računi blokirani, kaže Pevec. U nekoliko im je navrata ponudio robu.

- I to smo ponudili, pa su rekli da ne mogu s robom kupiti kruh, ja to isto razumijem - kazao je Pevec te priznaje krah, ne može vjerovati da im nitko ne želi pomoći.

Pevec se sada nada državnoj pomoći, baš kao i njegova supruga, koja je kazala kako će se boriti do kraja.

- Borili smo se i prije, borit ćemo se i dalje, a radnike molim za još malo strpljenja. Prvi novac koji dobijemo dat ćemo radnicima za plaće - kazala je Višnja Pevec.

- Plačemo zajedno s radnicima, kako da im pomognemo, u istoj smo situaciji - kažu Pevecovi.

Adlešič se pak odmah ogradila od svoje uloge u Vladi RH, kazavši kako je na sastanku, održanom u bjelovarskom sjedištu HSLS-a, u funkciji višegodišnje prijateljice obitelji Pevec, kao i dijela okupljenih radnika.

- Pevecima sam rekla da izađu pred radnike i kažu im istinu, jer radnici već nekoliko mjeseci ne znaju kakva ih sudbina čeka - kazala je Adlešič.

Dodala je kako je razgovarala s ministrom gospodarstva, sugrađaninom Đurom Popijačem, koji bi se bračnim parom Pevec trebao sastati idućeg tjedna. Igor Kokoruš / Bjelovarski list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:48